Mécsestartó pohárból

 2011.09.29. 08:02

Filléres egyedi ajándék, de akár saját lakásunk dísze is lehet ez a kis kézügyességgel összeeszkábálható mécsestartó. Szükségünk lesz hozzá megunt üvegpohárra, papírüzletből, vagy kreatív hobbi boltból beszerezhető színes mintás pauszra, vagy rizspapírra, sniccerre, vonalzóra, ragasztóra, fémhuzalra és laposfogóra.

Mindenek előtt készítsük el a mécsesek kiemeléséhez szükséges fémkart, melyet laposfogó segítségével hajlítgathatunk a megfelelő formára és méretre. Mutatós lehet és a kiemelést is megkönnyíti, ha egy fa golyót ragasztunk a huzal végére fogantyúként.

A szükséges papír kivágásához mérjük le a pohár alsó és felső kerületét (egy papírlapot körbetekerve és berajzolva a méretet vonalzón lemérhetjük), valamint a magasságát és mindenhol hagyjunk rá ½-1/2 cm-t. Így rajzoljuk meg a (felfelé szélesedő pohár esetén) trapéz alakú kabátkát, majd ragasszuk a pohár felületére. Sniccerrel szépen levághatjuk a felesleges részt.

Ötlet és képek innen.

Címkék: kreatív papír hobbi pohár mécsestartó mécses magad csináld pausz

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr643245635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.29. 10:33:34

A "sniccer" az a szike? Sniccer, sniccer... Csak el ne felejtsem... :)

Jó a poszt, kösz!

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.29. 10:35:02

Ja, szalvéta is jó lehet...
süti beállítások módosítása