Csináld magad kaspó betonból

 2011.09.05. 09:09

Remélem egyre többen csatlakoznak az újhullámhoz, és állnak át a „szeretjük a betont” oldalra, végérvényesen kitörölvén agyukból az ehhez a valóban bámulatosan sokoldalú építési anyaghoz a szocreál műremekek révén kapcsolódó negatív felhangú emlékfoszlányait.

Szörfölésem közepette bukkantam rá erre a házilag is elkészíthető csinos kis betonkaspóra, melyet kreatív hajlammal megáldott vállalkozó szelleműek akár saját használatra, akár ajándékba is könnyedén elkészíthetnek.

Mindössze barkácsboltban beszerezhető hobbibetonra, és néhány üres műanyag dobozra, edényre lesz szükségünk a munkához. A nőiesebb, lágyabb formák kedvelői válasszanak kerekded dobozt, ipari hangulatú, férfiasabb enteriőrökbe szögletes öntőformával is próbálkozhatunk. Ha az öntőformát többször is szeretnénk felhasználni, kenjük ki a belsejét olajjal, így könnyebben elválik majd a végén a kész mű a formától.

A betonkeveréket a zacskón szereplő használati utasításnak megfelelően keverjük csomómentesre vízzel, majd öntsük a formába. A kaspó belső üregének kialakításához egy kisebb űrtartalmú műanyag pohárra, vagy dobozra lesz szükség, amivel mélyedést nyomunk a massza belsejébe. A száradási idő minimum 24 óra, utána kiboríthatjuk a kaspót a formából. Mivel a kaspónak nincs vízelvezető lyuk az alján, ha nem műanyag cserepes belevalót keresünk, hanem közvetlenül szeretnénk ültetni bele, érdemes kis vízigényű növényeket választani (kaktusz, sziklakerti évelők, kövirózsa, varjúháj-félék), amelyeket ritkán kell öntözni.

Ötlet és képek innen.

Címkék: kreatív stílus csináld magad beton barkács forma hobbi ipari kaspó betonöntés

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr243203421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása