Ha egy matematikus designer pályára lép, ott bizony érdekes dolgoknak lehetünk szemtanúi. Az amerikai Bathsheba Grossman eredetileg a Yale-en szerzett diplomát matematikából. Ezt követően átnyargalt a Pennsylvania-i egyetemre, ahol szobrászati alapokat és fémmegmunkálást tanult Erwin Hauer-től és Robert Engman-tól, akik mindketten a Bauhaus egykori növendéke, majd későbbi professzora, Josef Albers tanítványai.

Bathsheba a tradicionális fémművesség kitanulása után a számítógépes tervezés felé fordult, és szobrait digitálisan tervezte 3D nyomás technológiára alkalmazva. Az MGX kollekciójába megálmodott Quin lámpája is a matematikában rejlő szépségeket igyekszik materializálni. A dodekaéder (szabályos dodekaéder: 12 db szabályos ötszög alkotta térbeli test) struktúráját alapul véve egy mesebeli mennyezeti lámpát kreált, melynek lukacsos szerkezete sejtelmesen szűri meg az izzó fényét, egyben csodálatos árnymotívumokkal díszítve a falakat.

Címkék: designer lámpa lakberendezés matematikus design lámpa dodekaéder bathsheba grossman

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr882602751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása