A szerdai elrettentő poszt után mára ismét egy brazil szépséget hoztam. Kívülről a házikó talán egy ősrégi erődre hasonlít a vaskos terméskő falak láttán, belül azonban szellős terek és egy könnyed, légies hatást keltő csigalépcső ejti rabul a nézelődőt.

06-escada-caracol-marcelo-rosenbaum-casa-pai.jpeg

Gyerekkoromban rajongtam a középkori várakért és a magas tornyokba vezető csigalépcsőkért. Legutóbb egy belgiumi utazás során hódítottam meg egy harangtornyot a meseszép Bruges városkában, ahol ismételten beláttam, hogy gyerekkori mániáim így a negyvenhez egyre közeledvén sem fakulnak egy cseppet sem. Nem csoda, hogy ebbe az otthonba is első látásra beleszerettem.

08-lareira-marcelo-rosenbaum-casa-pai.jpeg

Az ősfás telken, karnyújtásnyira a természet gondoskodó ölelésétől lélegzetelállító kilátással, napfényes terasszal, visszafogott, minimálba hajló építészeti megoldásokkal csak a nagyon elvetemült népeket nem veszi le a lábáról ez a ház. A szerdán is emlegetett Barcelona székeim végre méltó helyet kaptak, háttérben a gigantikus méretű ablakokon keresztül beszökő fák látványa olyan harmóniát sugároz, hogy menten lótuszülésbe vágnám magam és mély meditálásba zuhannék. Pörfikt. Na megyek, kitöltök egy lottót. Képek innen.

02-escada-marcelo-rosenbaum-casa-pai.jpeg

12-fachada-marcelo-rosenbaum-casa-pai.jpeg

03-escada-caracol-marcelo-rosenbaum-casa-pai.jpeg

10-sala-poltrona-marcelo-rosenbaum-casa-pai.jpeg

04-escada-caracol-marcelo-rosenbaum-casa-pai.jpeg

01-pergolado-marcelo-rosenbaum-casa-pai.jpeg

05-escada-caracol-marcelo-rosenbaum-casa-pai.jpeg

09-sala-marcelo-rosenbaum-casa-pai.jpeg

11-sofa-sala-marcelo-rosenbaum-casa-pai.jpeg

07-sala-jantar-marcelo-rosenbaum-casa-pai.jpeg

13-deck-fachada-marcelo-rosenbaum-casa-pai.jpeg

Címkék: minimál építészet otthon terasz csigalépcső

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr715154224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása