Egy távoli asszociációval indítanám a mai posztot. A hétfő reggeli munkakedv meghozatalában különös szerep jut a napindító kávénak, mely adott esetben akár az egész munkahétre vonatkozóan komolyan befolyásolhatja a dolgozó GDP-termelésben való részvételi hajlandóságát. Ha már kávé, akkor látogassunk el egy hagyományosan kávétermelő országba, az úti célunk Guatemala, ahol egy igazi modern erdei házikóba, a Casa Coralloba kukkantunk be.Casa-Corallo-Enpundit-2.jpg

Az épület tervezői igyekeztek a lehető legkisebb rombolást végezni Földanya édenkertjén, így a házat gyakorlatilag egy fa törzse köré építették fel. Lenyűgöző a látvány, különösképpen azért, mert a végeredmény erősen minimál, azonban a hatalmas ablakokon át elénk táruló erdő képe emberközelivé és lakhatóvá varázsolja a rideg beton falakat. Képek innen.

corallo-house-enpundit-25.jpg

corallo-house-enpundit-24.jpg

corallo-house-enpundit-23.jpg

corallo-house-enpundit-19.jpg

corallo-house-enpundit-21.jpg

corallo-house-enpundit-22.jpg

corallo-house-enpundit-20.jpg

corallo-house-enpundit-18.jpg

Casa-Corallo-Enpundit-13.jpg

corallo-house-enpundit-17.jpg

Casa-Corallo-Enpundit-1.jpg

Casa-Corallo-Enpundit-9.jpg

Casa-Corallo-Enpundit-3.jpg

Casa-Corallo-Enpundit-6.jpg

Casa-Corallo-Enpundit-4.jpg

Casa-Corallo-Enpundit-5.jpg

Casa-Corallo-Enpundit-12.jpg

Casa-Corallo-Enpundit-11.jpg

Casa-Corallo-Enpundit-10.jpg

Casa-Corallo-Enpundit-7.jpg

Casa-Corallo-Enpundit-8.jpg

Címkék: kávé fa ház minimál guatemala erdei fatörzs

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr55231544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csepke 2013.04.23. 11:34:22

Jól néz ki! Csak azon tűnődöm azt hogy oldják meg hogy nem csurog be az eső a törzs mentén? Teljesen hézagmentesen gondolom nem lehet megépíteni, mert a fa él és folyamatosan vastagszik a törzse.

rezsoatya (törölt) 2013.04.23. 15:39:54

@csepke: ha befolyik, lefolyik... :D
Ami eso becsordogal, az vegigcsorog es alul kifolyik - pont a gyokereihez. De mondjuk kigyo, vagy egyeb allatkak vendegek lehetnek...
süti beállítások módosítása