Micsoda véletlen, pont egy hónapja, február 11-én posztoltam a kártyás sztorit, aminek elvesztett fonalát most felvéve folytatom a gyerekkori nosztalgiázást a mai házikó kapcsán. Papa tehát nagy zsugás volt, és annak ellenére, hogy egész életében fiúunokákra vágyott, három csodás leányzóval áldotta meg az úr. Miután harmadikra sem belevaló kislegényt hozott a gólya, papa beletörődött, hogy cserfes pajkos kiscsajokkal kell beérje.

toblerone-house-studio-mk27-12.jpeg

Becsületünkre legyen mondva, azért igyekeztünk fiúpótlékként viselkedni néha. Két divatbemutató között, amikor is nagyanyám ruháiba beöltözve billegtünk sorban a nappali és a háló közt húzódó kifutón, rollerrel hasítottunk a játszótérig, fülmosó fecskendővel locsoltuk a teraszról a járókelőket a ház előtt húzódó utcaszakaszon és kártyavárat is építettünk.

toblerone-house-studio-mk27-18.jpeg

Minthogy több generációra elég csomag kártya volt fellelhető a lakás minden zugában, viszonylag gyakran fulladt a kanasztázás hirtelen felindulásból elkövetett kártyavárépítésbe. Lélegzetvisszatartva rakosgattuk a lapokat egymás tetejére, abban bízva, hogy megdöntjük a legutóbbi magassági rekordot.

toblerone-house-studio-mk27-13.jpeg

A mai brazil házikóról a kártyavár jut eszembe. A szinteket elválasztó betonfödémek között meghúzódó üvegfal és lapokba hajtható fa zsalugáter-rendszer legalábbis erre emlékeztetett. Mindig is szerelmese voltam az óriás üvegfelületeknek, de az emeleti szinten fekvő háló is magával ragadott a zsalukon beszűrődő fénypászmák miatt.

toblerone-house-studio-mk27-15.jpeg

toblerone-house-studio-mk27-14.jpeg

toblerone-house-studio-mk27-17.jpeg

toblerone-house-studio-mk27-20.jpeg

toblerone-house-studio-mk27-2.jpeg

toblerone-house-studio-mk27-4.jpeg

toblerone-house-studio-mk27-6.jpeg

toblerone-house-studio-mk27-11.jpeg

toblerone-house-studio-mk27-3.jpeg

toblerone-house-studio-mk27-8.jpeg

toblerone-house-studio-mk27-5.jpeg

toblerone-house-studio-mk27-10.jpeg

toblerone-house-studio-mk27-7.jpeg

toblerone-house-studio-mk27-1.jpeg

toblerone-house-studio-mk27-9.jpeg

Képek innen.

 

Címkék: brazil ház minimál építészet kártyavár

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr175126646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása