Nagypapám orvos volt, ennek megfelelően tonnaszámra szedte a gyógyszereket mindenféle vélt és valós betegségére. Nem csoda, hogy rendszeres látogatója volt a környékbeli patikáknak, ahol annak rendje és módja szerint jól lepacsizott a gyógyszerészkisasszonyokkal annak érdekében, hogy a nehezen beszerezhető COCOM-listás cuccokat is gond nélkül megkapja a pult alól.

cards5-1024x777.jpg

Annak idején a gyógyszertári készítmények összetevőit (nyilván gondosan sterilizált) kártyalapokkal elegyítették a dolgozók, nem tudom, ez manapság is divat-e még, de a nyolcvanas években tuti így volt, hiszen a Papát én is elkísértem a beszerző körutakra és így jól ismertem a zuglói patikák hátsó szekcióit.

cards1-1024x824.jpg

Papa azon túl, hogy orvos volt, nagy zsugás hírében is állt, ő tanított meg a kanaszta a zsír és egyéb hasznos kártyajátékok minden fortélyára, bár gyanítom, hogy néha azért szándékosan hagyott nyerni és nem én voltam a született ász. Visszakanyarodva a sztorihoz, a patika-látogatások nem titkolt másodlagos célja az volt, hogy a gyógyszerész kisasszonyoktól minél nagyobb mennyiségű kártyát gyűjtsünk be, majd hazaérve a zsákmánnyal szépen összeválogatva szín és szám szerint raklapszámra állítottuk össze a kártyacsomagokat. Jó muri volt, amolyan igazi csínytevés, amit csak az unokájával csinál az ember.

cards-1024x682.jpg

A fenti kis szösszenet a mai rémesen egyszerű csináld magad projekt kapcsán jutott eszembe. Valentin napi dekor, kártyalapokra gépelt szerelmes vallomással gyertyára kötözve. Egyszerű, mégis mutatós, és ha a szerelmed gyakran jár a trafiq-ba szórakozni, akkor tuti értékelni fogja.

cards2-1024x682.jpg

cards3-698x1024.jpg

cards4-682x1024.jpg

Ötlet, képek innen.

Címkék: csináld magad ötlet valentin diy dekoráció

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr725063768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása