Ház a tónál

 2013.01.25. 10:04

Van a fejemben pár gondolat az álom-otthonról. Vízpart, természet lágy ölelése, madárcsicsergéstől zajos közeli erdők, rengeteg fa alapanyag, és méretes ablakok, tolóajtók, amiken árad be a fény. Mára egy olyan svéd szépséget hoztam, ami a fentebb sorolt kritériumok mindegyikének megfelel, mondhatni perfekt kombinációja azoknak.

islandhouse06dailyicon.jpg

Ha majd egyszer elegem lesz a fülledt, tüzes trópusokból, az egész évben flip-flop-ban járkálásból, akkor minden bizonnyal egy kis időre a vadregényes skandináv régióba száműzöm magam temperálódás céljából. Kis csónakomon járkálok majd a szomszédba, meg bevásárolni, az embert meg kiküldöm a tóra, hogy fogjon halat vacsorára. Jó lesz, érzem.

Island-House-Private-Summer-House-in-Archipelago-of-Stockholm-by-WRB-Architects-61.jpg

islandhouse05dailyicon.jpg

islandhouse02dailyicon.jpg

islandhouse01dailyicon.jpg

islandhouse03dailyicon.jpg

islandhouse04dailyicon.jpg

Kitchen-view-of-Island-House-Private-Summer-House-in-Archipelago-of-Stockholm-by-WRB-Architects1.jpg

Képek innen.    

Címkék: stílus svéd skandináv modern minimál építészet természetes otthon

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr25029290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pángalaktikus-gégepukkasztó 2013.01.25. 17:36:26

Az első két kép inkább emlékeztet egy kikötői gondnok csónakházára, mint családi lakra. A ház "többi arca" arányos, jól eltalált vonalakkal meghúzott, tiszta, egységes egészet képez, mindezt jól megválasztott, igényes anyagokból.
Ellenben több előnyét nem tudnék felsorolni, már csak azért sem, mert unalomig ismert minden egyes eleme, sarka, felülete.
Hiába elegáns, ha igazából tökéletesen fantáziátlan.
Mint általában - nagyon kevés kivételtől eltekintve - a minimál-féle házakról, erről sem jut eszembe az a bizonyos egy szó:
Otthon...

micsoda? 2013.01.25. 20:31:09

Konyhát, az étkezővel elfogadnám,de itt. A többi nem az én világom. Már a gondolattól is fázom, ha ebben a kockában kellene élnem, talán délen nem tűnne riasztónak.
Egy hasonló alakú ház Budapesten v. környékén, az év háza cimet nyerte ha jól emlékszem. Az sem tetszett.
süti beállítások módosítása