Mostanában új szokást honosítottam meg, vasárnap délelőttönként kinyargalok a Szimpla kertbe a termelői vásárba. Hangulatos kis hely, egy csomó finomsággal, a vásári forgatagban szinte el is felejtem, hogy a kapun túl, a párába burkolózott, tűzforró aszfalttal borított utcákon alig van élet, hiszen a fővárosi polgárok java ilyenkor a vízparti nyaralóba menekül fejvesztve - megjegyzem, érthető módon.tumblr_lxe14u2Z2S1r0q0pno1_500.png

Az ilyen őstermelői piacokban azt szeretem, hogy az árusok barátságos közvetlenséggel szólítanak meg, kóstolóval kínálnak, és szívesen mesélnek arról, mi fán termett a portékájuk és hogyan került a lekvár az üvegbe. Meglepően emberi kommunikáció alakul ki vadidegenek között, egy olyan világban, ahol legközelebbi ismerőseinket is túlnyomórészt online szólítjuk meg.

tumblr_lwcsb1PCUp1qi8sj3o1_500.jpg

Száz szónak is egy a vége, tessék piacra járni, hazait venni, és nem a szupermarketek plasztik termékeit tenni a család asztalára, melynek a közepére egy szép csokor szezonális virág is dukál, amit a legtöbb piacon szintén beszerezhetünk. Semmi fakszni, csak rusztikus egyszerűséggel hajítsuk bele egy befőttesüvegbe, vagy egy formás vázába a mezei bokrétát, és asztalközépre vele. Képeket a tumblr-ről hoztam.

Címkék: piac asztal vásár virág vasárnapi dekoráció csokor teríték szimpla kert

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr464688841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása