Amerikai tévésorozatokon edződött nézőközönségnek valószínűleg nem ismeretlen az a kép, amikor az egyébként nagyjából bálterem méreteket öltő szülői, avagy főhálószobában (master bedroom) a háziak gigantikus franciaágyának tövében érthetetlen módon bújik meg egy kanapé.

Az ilyen szituációk természetesen nem fordulhatnak elő a negyvenöt négyzetméteres panelben a magyar valóságban, hiszen ott sok esetben a hálószoba, mint építészeti egység nem is létezik, a szülők a kihúzható kanapén hajtják álomra fejüket a nappaliban, míg a gyerekek osztoznak a kisebb szobán.

Ám a tengerentúlon, ahol a négyfős család három fürdős és négy hálószobás házát gipszkartonból és szögbelövővel három hét alatt tokkal vonóval felhúzzák (ezekre szép példákat láthatunk a lakberendezésre specializálódott tévécsatornák ház-átalakító műsoraiban) simán van hely egy kanapénak az ágy végében.

Sokat gondolkoztam, hogy mit célt szolgálhat ez a bútordarab, és hosszas brainstormingom során arra a következtetésre jutottam, hogy nem másra, mint párnák tárolására való. A másik nagyon jellemző snitt ugyanis a franciaágyra halmozott megszámlálhatatlan mennyiségű díszpárna jelenléte az amerikai Csipkerózsikák ágyikójában. Azt hiszem sikerrel megoldottam egy talányt.

Címkék: amerikai háló kanapé okoskodó díszpárna franciaágy

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr484431034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása