Több fényt!

 2011.12.10. 12:08

Talán a gyerekes lelkem az oka, de minden évben izgalommal várom, hogy kigyúljanak a karácsonyi fények a belvárosban. Végigmenni az Andrássy úton, amit beragyog az ezernyi apró fénypontocska, kötelező adventi program.

Ma már szerencsére az üzletek széles választékban kínálnak otthoni használatra is kültéri fényfüzéreket, melyek között egyre nagyobb számban találhatunk hosszú élettartamú, alacsony energiafelhasználású LED-es változatokat is.

Két hét múlva karácsony! Aki még eddig nem szánt rá időt, ne halogassa tovább a kültéri dekoráció felszerelését. Egészen baráti 6-8 fok van, így garantáltan nem fagyunk oda a terasz korlátjához, miközben az izzósort a helyére rögzítjük. Teljesítsük Goethe utolsó kívánságát, szereljünk fel TÖBB FÉNYT! Képek innen, innen és innen.

Címkék: karácsony fény díszkivilágítás világítás dekoráció izzósor fényfüzér

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr333453092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.12.10. 20:42:42

"beragyog az ezernyi apró fénypontocska, kötelező adventi program"

Én személy szerint rühellem ezt az új divatot, ami az USA kertvárosaiból indult. Baromi nagy pazarlás! Persze szép, amikor az Andrássyn fákat öltöztetnek fénybe, de akkor is...

totyatotya 2011.12.10. 21:46:31

@TrueY: blogod alapján olyan ember vagy, aki a kultúrára elég sok energiát fordít. Ennek fényében (heh ez így vicces) furcsa ez a véleményed, miután ez az ünnepi kivilágításosdi a vizuális kultúra egy komoly része. Persze felfoghatod ezt pazarlásnak is, de látni kéne a gyerekek arcát (vagy akár a felnőttekét) amikor végigmennek egy decensen kidekorált utcán. írom ezt egy amerikai külvárosból (nem kertváros a suburb), ahol valóban elképesztő energiát ölnek a fantasztikus fényorgiákba. Azt meg gondolom azért el tudod képzelni, hogy mennyire optimalizált energia-fogyasztók ezek a dekorációk, hiszen itt sem dobják ki az emberek a pénzt szívesen.

Silvestris 2011.12.11. 12:08:26

Pont kint voltam Londonban, amikor a Regent Street-en felkapcsoltak az unnepi kivilagitast. Nem tudtam mi van, mert lezartak az egesz utcat a Piccadilly-tol az Oxford Circus-ig, este hat korul, amikor a legnagyobb forgalom lenne. De igy az emberek nyugodtan tudtak bameszkodni, fenykepezni, nezelodni. Nekem is egybol karacsonyi hangulatom lett.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.12.11. 20:23:12

@totyatotya: "blogod alapján olyan ember vagy, aki a kultúrára elég sok energiát fordít."
Mondjuk úgy, hogy sok minden érdekel.

"ez az ünnepi kivilágításosdi a vizuális kultúra egy komoly része."
Ebben nem vagyok annyira biztos. Inkább a karácsonyi hangulat és vásárlás láz fokozásának szépen felépített eszköze.

"de látni kéne a gyerekek arcát (vagy akár a felnőttekét) amikor végigmennek egy decensen kidekorált utcán."
Amint írtam, nekem is teszik. 10 percig. De nem 4 hétig, egyfolytában... A szomszédban villódzó gusztustalan fényorgonákról nem is beszélve... :(

A dilemmámat megvilágítandó: Mi lenne, ha a Coca-cola befestené pirosra a Holdat? Warhol után ez is művészet és iszonyat pazarlás lenne...
süti beállítások módosítása