Nem tudom, mi lehet a mozaik titka, de az a tapasztalatom, hogy szinte mindenki megvesz érte. Kimondom a szót, hogy mozaik, és átszellemült arcokkal, homályba révedő tekintetekkel találkozom, szinte látom, ahogy az emberek fejében cikáznak a képek álmaik fürdőszobájáról.

Egy időben én sem tudtam mást elképzelni mint egy grandiózus, mozaikkal ékesített szentélyt, mely rituális fürdéseimhez pazar helyszínt biztosít. A mozaik rémesen sokoldalú, hiszen ahogy az ezeregyéjszaka hangulatát is felidézheti (marokkói, arab stílusok), úgy egy modern enteriőrben is tökéletesen megállja helyét. Manapság már nemcsak egyszerű felületű üveg és kerámia mozaikok kaphatóak, hanem a luxus kedvelőinek dombornyomott, valamint fémes mintákkal dekorált csodák is rendelkezésükre állnak, igaz, meglehetősen borsos áron. Ezért is jellemző az, hogy többnyire csak álmodunk a mozaikburkolatról, a megvalósítás szintjére kevesen jutnak el.

Annak, aki nem szeretné feladni, de köti a kezét a szűkösebb költségvetés, érdemes elgondolkodnia azon, hogy az álmait megtestesítő mozaikot dekorációs elemként például listello, azaz dekorcsík helyett alkalmazza a kedvezőbb árú falicsempe mellett.

Az álmok dédelgetéséhez pedig álljon itt egy szépség, az idei Milánói Design héten tavasszal bemutatott, Skin névre keresztelt mosdókagyló a Lago-tól, mely szokatlan formájával meglehetősen lélegzetelállítóra sikeredett.

Címkék: forma mozaik fürdő fürdőszoba szokatlan mosdókagyló dekorcsík listello

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr663213300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása