Lefolyó környezetvédőknek

 2011.05.12. 09:18

Az a tény, hogy manapság már itthon sem futurisztikus álom, hanem viszonylag egyszerűen megvalósítható, hogy az ember intelligens otthont építsen magának, melyben a levegő páratartalmának és hőmérsékletének szabályozásától kezdve, az árnyékolásig, a riasztókig mindent gépek tartanak ellenőrzésük alatt, a saját személyes igényeinknek megfelelően, lassan már egyre kevesebbek számára okoz meglepést.

Az már más kérdés, hogy mennyire hasznos egy ilyen túlrobotizált környezetben élni, és vajon mennyire válunk ezáltal kiszolgáltatottá a technika vívmányainak. Ki-ki a saját vérmérséklete, és a modern technológiák iránti elkötelezettsége alapján eldöntheti, szüksége van-e például arra, hogy a hűtőszekrény sms-t küldjön a telefonjára a bevásárló listával, majd, mint egy szófogadó kiskatona, abban a pillanatban lekanyarodjon a TESCO-ba, hogy kedvében járhasson a megüresedéstől lelki traumába esett háztartási gépének.

Környezettudatos tech-fanatikusok fürdőjébe például kiváló kiegészítő lehet a Roca intelligens mosdó lefolyója, mely vízfogyasztás-mérő kijelzője segítségével figyelmeztet a fogmosás közben nyitva felejtett csapon keresztül feleslegesen elfolyó drága víz mennyiségére. Nemcsak szép, de igazán hasznos is, mivel földanyánk egyre apadó természeti kincseit is megvédhetjük vele.

Címkék: ház mosdó otthon intelligens vízmérő vízfogyasztás környezettudatos lefolyó intelligens otthon roca robotizált ház

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr692897581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stig 2011.05.12. 14:41:20

Azért ez valahol neveltetés, és életfelfogás kérdése is, hogy az emberfia, lánya nem pazarol feleslegesen, és elzárja a csapot magától is.
Jók ezek a kütyük csak, egyre inkább ahogy átveszik az "uralmat" felettünk, lassan gondolkozni is elfelejtünk.
A másik meg az érték-haszon elve. Egy ilyen "apróságért" lehet fizetni rendesen, mint pl az autókban az esőérzékelőért ami bekapcsolja az ablaktörlőt, de valahol felesleges is egyúttal...

ZboroKrisz · http://artinterior.blog.hu/ 2011.05.12. 15:04:27

@stig: pont erre utaltam, igen. nem mindenkinek igénye, hogy a hűtő elküldje őt bevásárolni, ám van, akiket ez boldoggá tesz.

Fekete Sámuel 2011.05.13. 02:02:20

ti mind hülyék vagytok.

ZBR 2011.05.13. 02:49:11

Én nem tudom gyerekek...
Ha igazán környezettudatos akarnék lenni, akkor fent beállítható hőmérséklet (egy tárcsával)a csapot pedig pedállal működtetném. Szerintem így lehet a legtöbb vizet megtakarítani. Nem kell csavargatni meg semmi, lelépsz a pedálról, a víz eláll. Még egy zuhanyzófülkében is lazán működik a megoldás.

ZboroKrisz · http://artinterior.blog.hu/ 2011.05.13. 07:42:03

@Pszientológus: igazán köszönöm az építő kritikát a többiek nevében is
@ZBR: te nyertél a pedállal. nekem nagyon tetszik a megoldás.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.05.13. 10:06:17

@Pszientológus: "Szerénység! Ne tömjénezze magát! Szerénység! Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység."

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.05.13. 10:09:36

@ZBR: Támogatom, jó ötlet!

Csak ahhoz 70 évvel ezelőtt úgy kellett volna tervezni a házat, hogy ne legyen heresorvasztóan hideg a víz. Mert ugye télen lehűlik a csőben a vizecske és ki kell csurgatni, amíg felér a csaphoz. Ezen egy gyors reagálású elektronyos segédkazánnal lehetne segíteni. Ami már rögtön nem környezettudatos. :)

Marad a "fürödjünk hideg vízben" mozgalom.
süti beállítások módosítása