Le a konvenciókkal!

 2011.04.10. 09:32

Piero Fornasetti a huszadik század egyik igazi csodabogara volt. A milánói születésű festőt, szobrászt, belsőépítészt, több mint tizenegyezer termék szülőatyjaként a korszak legtermékenyebb alkotójaként tisztelik.

Kedvenc témája a csodálatos hangja révén világszerte ünnepelt szoprán énekes, Lina Cavalieri volt, aki mellesleg elbűvölő szépségével is rabul ejtette a népeket. Bájának Fornasetti sem tudott ellenállni, így a hölgy portréja rendszeresen visszaköszön munkáiban, melyek egyszerre élettel teliek, és mosolyt fakasztóan mulatságosak.

A konvencióktól irtózók, a polgárpukkasztást kedvelők számára jó választás lehet ez a lakkozott fából készült, légiesen könnyed vonalvezetésű szék, mely az énekesnő igéző szemei által szinte életre kel, az arca többi részét eltakaró rózsaszín maszk fókuszában.  

A Fornasetti cég máig családi vállalkozásként működik, az alapító fiának irányítása alatt. Lakberendezési termékeik izgalmas színt vihetnek otthonunkba, érdemes körülnézni katalógusukban.

Címkék: design olasz fa szék lakberendezés konvenció polgárpukkasztó fornasetti lina cavalieri piero fornasetti lakkozott

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr322813633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása