Elemes bútor divatos ruhában

 2011.03.04. 15:15

A házgyári éra mellékzöngéjeként az elemes bútor kifejezéshez jellemzően negatív felhangot társítunk. A panelban nevelkedett családok életét végigkísérték a szocialista ipar lakberendezési remekművei, az egy kaptafára, egyféle színkombinációban gyártott modulbútorok. Ha az ember véletlenül rossz emeleten szállt ki a liftből, nagy volt az esélye, hogy egy ugyanolyan bútorokkal berendezett lakásban köt ki, és csak bizonyos idő elteltével realizálja a tévedést.

Ma már egészen másfajta nézőpontból közelítik meg a designerek is a praktikus, könnyen az igényeinkhez alakítható elemes bútorcsaládokat. Paola Navone (korábban már írtam róla, mikor hazánkba látogatott, sőt görögországi házát is bemutattam) az Ideal Form cég számára tervezte meg a Cocoon Kollekciót, mely lebegő polcokból és nyitott, illetve zárható szekrényelemekből álló, szabadon variálható polcrendszer.

A jó teherbírású, hajlított rétegelt lemez alapanyag fehér és wenge színben kapható. A kialakításkor ízlésünknek megfelelően válogathatunk a polc ajtajaként, vagy hátlapjaként is használható számtalan látványos grafikai elemmel díszített, dekorfóliázott felületekből.

Címkék: designer lakberendezés bútorcsalád elemes bútor modulbútor házgyári palona navone

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr82704707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása