Bambusz szék teázáshoz

 2010.12.10. 07:50

Nemrég jártam egy egyedülálló teázóban, a Váci utcában, az 1000TEÁ-ban, ahol számos érdekességet tudtam meg a teafajtákról. A japán Matcha tea például wasabi színű, és por alakban kapható, elkészítése különös gondosságot igényel, egy bambuszkeverővel kell habosítani a 70°C-os vízzel felengedett port egy speciális előmelegített csészében, a chawanban. Talán jobb, ha ezt a feladatot szakemberre bízzuk, ámbár ha teagurukká kívánunk fejlődni, akkor gyakoroljunk otthon nyugodtan.

A japán design annak ellenére, hogy sokszor igencsak jövőbe mutató megoldásokkal operál, nagyban hagyatkozik a hagyományra, így például az építészetben, belsőépítészetben mai napig alap mértékegységként használják a tatamit. A japán tatami matrac vagy szőnyeg 91 cm széles és 182 cm hosszú, a teázó helyiség jellemző mérete ennek megfelelően általában 4 ½ tatami. A kék szőnyegek az egész darabok, míg a rózsaszínnel jelölt a fél matrac.

Hiroki Takada designer a japán hagyomány másik fontos alappilléréhez, a teaszertartáshoz nyúlt, mikor megalkotta a Tea Ceremony Chair-t, melyet a Matcha tea készítéséhez használt bambuszkeverő ihletett. Azt mondják, a háttámlaként szolgáló elasztikus bambuszpálcák a látszat ellenére igen kényelmes ülést garantálnak. Azt hiszem erre mondják, hogy próba cseresznye.

Címkék: design japán tea szék lakberendezés szertartás bambusz chair ceremony hiroki takada tatami teaszoba

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr62494086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása