Tájba simuló skandináv design

 2010.09.14. 14:22

Legutóbbi iskolai feladatunk egy csoportmunkában megvalósítandó projekt volt, melyben egybehangzóan a modern skandináv vonalat választottuk az enteriőr stílusának. Lelki szemeim előtt azon nyomban megjelent egy légies, a természet zöldjét az ablakokon át beinvitáló csupa fehér házikó. Csoporttársaim nehezen barátkoztak meg a fényárban úszó fehér koncepcióval, de végül sikerült megegyezésre jutnunk. Talán ha előbb bukkanok rá erre a dán remekműre, hamarabb megértették volna, miről is áhítozom.

Úgy vélem, az emberek szíve inkább a meleg tónusokhoz húz, a fehér hallatán ridegségre, unalmasságra, netán kórházi szagokra asszociálnak. Ha valahol, hát az északi tájakon mesterien bánnak ezzel a színnel. 

A skandináv design mindig is lenyűgözött egyszerű szépségével, letisztult vonalaival, a természethez oly közeli organikus megközelítésmódjával. Íme egy tökéletes példa a Norm Architects stúdió munkájából, amely remélhetőleg megcsillantja az északi fényt a megrögzött fehér-ellenesek szemében is. 

Koppenhágától északra a dimbes-dombos táj lankáira művészien illesztett Fredensborg House látványos példája az épített környezet és a táj egybefonódásának, a természeti adottságok tiszteletben tartásának, mely a skandináv építészeknél genetikai adottság. A fehér és fekete, valamint  a nyers fa kombinálásával valóban harmonikus életteret hoztak létre a tervezők ebben a labirintusra emlékeztető otthonban. 

Akik ismernek, valószínűleg elmosolyodnak majd azon a képen, melyen kedvenc lábbelim, a gumicsizma került a fókuszba. A mindannyiunk által ismert, és gyermekkorunk vidám pitypang fújásai által ihletett IKEA PS MASKROS lámpa ismét megmutatja, hogy az olcsó is lehet szemet gyönyörködtető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 Forrás és további képek: Contemporist.com

Címkék: fehér skandináv fekete modern ikea építészet ps koppenhága enteriőr architects norm maskros

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr682320265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása