Folytatva a tengerparti nyaralókkal kapcsolatos inspirációkat, nézzük egy szép példát keleti szomszédunktól, Ukrajnából, a Fekete-tengerbe nyúló csodálatos Krím-félszigetről. A Butenko Vasiliy és Sergey Mahno tervezőpáros high-tech építészeti megoldásokkal fűszerezve alkotta meg a férfias színekben nőies formákkal büszkélkedő hétvégi házat, mely távol a nyüzsgő városok zajától önfeledt kikapcsolódásra csábít.

A Pipe House (Pipa ház) elnevezés talán a relaxálás erősebb nem által kedvelt mibenlétére utal, amelyet a csokoládébarna mély tónusok is megerősítenek. Az alaprajzra tekintve azonban rögtön megláthatjuk a nőies (yin) vonásokat is, melyek a visszatérő kör motívumok révén oldják a hangsúlyos férfias (yang) jelleget. A szögletest teljesen mellőző tér kialakításakor valószínűleg nem a kisgyermekek testi épségének védelme volt az elsődleges motiváló tényező.

Kreatív technikai megoldásként az egyébként szinte teljesen egylégterű ház a padlótól a plafonig húzódó, és sínek mentén szabadon mozgatható térelválasztó elemek segítségével funkcióira bontható. A rácsos szerkezetű mobil falak nemcsak a helyiségek elszeparálására, hanem árnyékolásra is használhatóak.

 

Forrás: Yatzer.com

Címkék: ház modern house építészet nyaraló pipe tengerparti butenko vasiliy sergey mahno

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr982320094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása