Vintage: az ószeres stílus

 2011.07.25. 08:47

A tengerentúlon már lassan lejárt lemez, itthon viszont még van, aki csak most ismerkedik a vintage stílus rejtelmeivel. Mielőtt megköveznek, hogy kizárólag a skandináv, a minimál és az ázsiai enteriőröknek szorítok helyet a blogon, úgy döntöttem, nyitok ebbe az irányba is.

A vintage egyike azon a stílusoknak, amit vagy nagyon szeretünk, vagy nagyon nem. És, amennyiben nagyon szeretjük, könnyen rabjaivá válhatunk. Mókás, kellemes szórakozás, hobbinak is felfogható, hiszen a legeredetibb otthonok sokszor a bolhapiacról fáradtságos munkával kicsemegézett múlt századi darabjainak mindegyike hosszú órákon át tudna mesélni.

Ha össze akarom foglalni az irányzat lényegét, annyit mondanék rá, az ószeres stílus, de hívhatjuk kincsvadászatnak is. Jó szem kell hozzá, velünk született érzék az eklektikus darabok harmonikus összeválogatásához és némi kreativitás, ha saját magunk szeretnénk a beszerzett kincseket felújítani. Jöhet a dédi ódon vasalója, csipketerítője, a szomszéd által kiutált rozoga kovácsoltvas csillár, de a nyaralóban is ráakadhatunk kissé megkopott, ám javítható székekre, vagy egy valódi tömörfából készült ebédlőasztalra, melyen jól mutat a nagyi kristálypohárkészlete.

Sandy Koepke kert- és lakberendező munkáinak szépsége abban rejlik, hogy a kertet és a belső tereket művészi módon hangolja össze a vintage stílusú kiegészítőkkel, így alkotásai révén igazi mesebeli hangulatú otthonok kelnek életre.

Címkék: stílus vintage kert otthon lakberendezés antik bolhapiac ószeres ódon

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr233095284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Veronikamama 2011.07.25. 08:57:12

Ez nagyon tetszik))
Gratulálok!

miklosoft 2011.07.25. 09:16:13

Tetszik... és az írásaid is egyre jobbak :) Szóval csak így tovább!

ZboroKrisz · http://artinterior.blog.hu/ 2011.07.26. 09:30:40

@Veronikamama: @miklosoft: köszönöm, köszönöm, mindig jól esnek az elismerő és bátorító szavak :))

2011.08.03. 23:40:48

Lejárt, nem lejárt, nekem ez nagyon bejön!

ZboroKrisz · http://artinterior.blog.hu/ 2011.08.04. 13:11:15

@WÁ: ennek örülök, mert tervezek még hasonlókat a közeljövőben!

2011.08.05. 19:02:30

Nagyon ötletesek: egy tárgy nem azért szép, mert új.Egy szép tárgy megtalálja a helyét, de a funkcióját is.
Egy tárgy akkor szép, ha az rendesen meg van csinálva, nem selejt, nem bóvli, ha rendesen meg van csinálva, akkor kár kidobni.
süti beállítások módosítása