Feje tetejére állt a világ

 2011.03.17. 08:02

Azért valljuk be, bizonyos helyzetekben az internet tényleg hasznos. Például gyerekkoromban volt egy csehszlovák ifjúsági filmsorozat, melyben egy űrből jött lány, Majka a plafonon mászkált. A megfelelő kulcsszavak beírása után a kereső pár perc alatt tálcán kínálta nekem a hazánkban „Csillagok küldötte” cím alatt futó, eredeti nyelven „Spadla z oblakov”-ként elhíresült sorozat részeit. Ha többé-kevésbé tudjuk, mit keresünk, a retro nosztalgiázásnak semmi sem szabhat határt. 

A Lakáskultúra élőben kiállításon a Boskke standja előtt megállva komoly retro-villanásom volt (igen a „retro flash” kifejezésnek, legújabb-kori nyelvújítóként, rém kreatívan megalkottam a magyar változatát. Ezután tessék ezt használni a flesselek, flesseltem kifejezések helyett). Szóval bevillant nekem Majka, egyik kedvenc gyermekkori filmhősöm, a vízen járó, plafonon közlekedő, narancs palástos ufócsaj. Kalandjaiból egy kis ízelítő, a mennyezeten járkálás 2:10-nél kezdődik, ha valaki beletekerne.

Vissza a lakberendezéshez. Az új-zélandi illetőségű Boskke rendhagyó virágcserepeivel világszerte hódítja halomra a zöld növények szerelmeseit. A kaspókat fejjel lefelé, a mennyezetről lelógatva kell felszerelni, az öntözés a cserép alján (vagyis tetején) lévő lyukon keresztül történik. Aggodalomra semmi ok, a föld nem potyog ki,egy okos kis rácsszerkezetnek köszönhetően. A növények idővel megvívva csatájukat a gravitációval, felfelé kezdenek el nőni, míg végül egy sokkarú csillár képében érik el metamorfózisuk kiteljesedését. A nem szokványos kertészeti termék hazai forgalmazója a Size Kft., Facebookon Boskke Hungary néven találhatóak meg.

Címkék: kiállítás majka lakberendezés fordított fejjel lefelé kaspó virágcserép lakáskultúra élőben boskke csillagok küldötte

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr352746285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása