Möbelkunst, ahogy én láttam

 2010.12.01. 10:10

Nagyon jól esett, mikor is elektronikus postafiókomba személyre szóló meghívó érkezett a Möbelkunst csapatától, hiszen alig három hónapja kezdtem meg kultúrmisszionárius bloggerina tevékenységemet a design és lakberendezés témakörében.

Hideg is vót, vasárnap is vót, de mese nem vót, egy ilyen kedves invitálásra nem mondhatok nemet. Fel is kerekedtünk a Möbelkunst új székhelyére, egy igazán nett kis ipari csarnokba, mely abszolút ráhangolt a retro darabok közötti turkálás hangulatára.

A bejáratnál egy kedves fiatalember épp egy biciklit próbált meg kiszabadítani a lánc fogságából egy vasfűrész segítségével, nyilván elhagyta a kulcsot, és nem volt más kézenfekvő megoldás. Szerencsére pont egy saroknyira van egy barkácsüzlet, talán ott vette a célszerszámot.

Épp az előző nap jártam apukámnál, és javasoltam neki, hogy bocsássa már áruba azt a megközelítőleg 1975-ből származó lámpát, mely a nappali konstans fókuszpontját alkotja mióta az eszemet tudom, mert most nagy keletje van ennek a stílusnak szakértői körökben. Egy nagyjából félgömb alakú, mai szóhasználattal élve capuccino, gyakorlatilag bágyadt barna színben tündöklő jószágról van szó, melyért egész jó árat kaphattunk volna, ha magammal hozom. Hibájából tanul az ember.

Na de vegyük sorra a számomra legérdekesebb berendezési tárgyakat. Megrögzötten a dohányzás ellen foglalok állást, de a bejáratnál sorakozó, gömb alakú hamutálak teljesen hatalmukba kerítettek. Tökéletesen mutatnának a Jetson család dohányzóasztalán, csakúgy, mint a Német Demokratikus Köztársaság tojás szék space designja a hozzá illő asztalkával. Zseniális. Kültéri modell, amelynek a teteje lecsukható, így esőben sem ázik el az ülőke.

Egy dolog miatt fáj a szívem, amit jó ideig nézegettünk: a három gyönyörű rózsafa bárszék pont illene a bárpultunkhoz, ahova évek óta vadászunk valami szépet. Ha egy nullával kevesebb lett volna az árcédulán, nem gondolkoztam volna…

Egy jó tanács azoknak, akik később szándékoznak a Möbelkunstnál vásárolni, érdemes hasonló ízlésű barátainkkal együtt érkezni a vadászatra, mert olyan darabok, amik nagyobb tételben vannak raktáron, például Philippe Starck Eros széke annál olcsóbb, minél többet viszünk belőle.

Aki még nem járt ezen a rendhagyó, vásárral egybekötött kiállításon, csatlakozzon a Möbelkunsthoz a Facebookon, és ne hagyja ki a következő alkalmat!

Címkék: retro szék használt bútor lakberendezés eros möbelkunst philippe starck bútorvásár bútorkiállítás

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr412485383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bio-Ritmus 2010.12.01. 14:52:29

Jó kis blog ez, most tévedtem ide a kommented után! Jönni fogok gyakran! Gratula!

ZboroKrisz · http://artinterior.blog.hu/ 2010.12.01. 15:01:09

Köszi köszi!
Várlak szeretettel!

zoorka 2010.12.01. 20:52:25

Mi is voltunk, nagyon szuper volt :) És örülök, hogy megtaláltam ezt a blogot a MK révén :) Üdv, z.

ZboroKrisz · http://artinterior.blog.hu/ 2010.12.01. 21:07:57

@zoorka: köszi, én is örülök, hogy rám találtál :)
süti beállítások módosítása