Egy ilyen szürke, ködös reggelen, mint a mai, valami szemet gyönyörködtetőre vágytam. Lehet csorgatni a nyálakat, és közben köszönteni a hét kedvenc napját. Helló péntek, szia péntek, szeretünk péntek!

Robert Harvey Oshatz nem egy mai gyerek, építész stúdióját 1971-ben alapította, akkoriban én még gondolat formájában sem léteztem. Munkái mégis lenyűgöznek, a mai napig megállják helyüket. Az amerikai tervező sok esetben megelőzte korát, az organikus építészet terén úgy gondolom, maradandót hozott létre.

Alkotásaiban a természetes építőanyagok, mint a fa és a kő, együtt élnek, léteznek az őket körülvevő környezettel. Ahogy a fa, és a terméskő idővel elszíneződik, korosodik a használat során, úgy változnak ezek a házak lakóikkal együtt, teljes harmóniát alkotva velük.

A Miyasaka családi rezidencia egy rohanó életmódot folytató japán építési vállalkozó cég elnökének otthona, egyúttal szülei számára a pihenés, a megnyugvás csendes szigetét nyújtja a városi zöldövezeti dzsungelben. A tervek 15 éve készültek, az építkezést 1998-ban fejezték be.

Az építész honlapját böngészve számos szemet gyönyörködtető vityillóra bukkanhatunk, az alkalmazott lakberendezési megoldásoktól azonban tekintsünk el, azok felett ugyanis rendszerint eljárt az idő, azontúl vélhetően a legritkább esetben pattantak ki szakember fejéből. 

Címkék: japán építészet lakberendezés robert organikus miyasaka harvey oshatz

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr162458625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Teret alkotunk · http://teretalkotunk.blog.hu/ 2010.11.19. 15:34:23

Úgy tűnik, a kolléga F.L.Wright bácsi emlőin nevelkedett. Bevallom, nálunk is egyik kedvenc...!

Mari2 2010.11.19. 15:48:32

Gratulálok a szakmai weboldaladhoz is!!!! Érdemes a régi dolgaidban is kutakodni!

ZboroKrisz · http://artinterior.blog.hu/ 2010.11.19. 16:12:00

@Teret alkotunk:
jogos az észrevétel. ott a két pont.
és igen, az öreg Frankie elég jól tudott tejbe aprítani organikus módra. :))

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2010.11.19. 16:59:33

és amíg az amerikaiak belsőépítkeznek Japánban, addig a japánok megalkották az első "okos italautomatát" .... (italautomata rád néz, felismer és tudja mit akarsz)
süti beállítások módosítása