Fa szálló - második felvonás

 2012.11.23. 12:12

Egy korábbi posztomban már meséltem egy különleges ökoturisztikai projektről, a Svédország északi végében, a sarkkör közelében, Haradsban fekvő, vagyis inkább függő Tree Hotel komplexumról. A több etapban bővített épületegyüttes egy újabb darabjával ismerkedhetünk meg a mostani fotósorozat segítségével.dzn_Tree-Hotel-by-Tham-and-Videgard-Arkitekter-4.jpg

4*4*4 méter nagyságú, könnyűszerkezetes alumínium struktúrára szerelt doboz egy fa törzse köré épült, kívülről tükör borítja az oldalait, ezáltal a körülötte elhatalmasodó fák tükörképe révén sejtelmesen, szinte álruhában bújuk meg az erdő mélyén.

dzn_Tree-Hotel-by-Tham-and-Videgard-Arkitekter-3.jpg

A két személy elszállásolására alkalmas miniapartman hálórészt, apró fürdőt, nappali sarkot és tetőteraszt is magában rejt, a magasban függő, különleges hotelszobába egy kötelekből készült mobil hídon juthatunk fel. Annak érdekében, hogy a madarak ne repüljenek neki a falaknak, a tükörfelületekre speciális UV fóliát tettek, melyet csak a madarak látnak. Egy pár éjszakát szívesen eltöltenék itt. Képek innen.

dzn_Tree-Hotel-by-Tham-and-Videgard-Arkitekter-5.jpg

dzn_Tree-Hotel-by-Tham-and-Videgard-Arkitekter-8.jpg

dzn_Tree-Hotel-by-Tham-and-Videgard-Arkitekter-9.jpg

dzn_Tree-Hotel-by-Tham-and-Videgard-Arkitekter-1.jpg

dzn_Tree-Hotel-by-Tham-and-Videgard-Arkitekter-18.gif

dzn_Tree-Hotel-by-Tham-and-Videgard-Arkitekter-11.jpg

dzn_Tree-Hotel-by-Tham-and-Videgard-Arkitekter-12.jpg

dzn_Tree-Hotel-by-Tham-and-Videgard-Arkitekter-14.jpg

dzn_Tree-Hotel-by-Tham-and-Videgard-Arkitekter-16.gif

dzn_Tree-Hotel-by-Tham-and-Videgard-Arkitekter-10.jpg

Címkék: design hotel fa svéd ökoturizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr994921442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása