Minimál ház konténerből

 2012.08.17. 08:32

Építkezéseken, fesztiválokon megszokhattuk, hogy a mobil irodákat, jegypénztárakat, vagy akár vizesblokkokat is konténerekben alakítják ki. Első hallásra talán meredeknek tűnhet a konténerből otthon megoldás, de sose vessünk el vad elképzeléseket anélkül, hogy egy kicsit jobban átgondolnánk a dolgot.

Containers-of-Hope-Benjamin-Garcia-Saxe-11.jpg

A mai képsorokat végigszemezgetve néhányan az adósságspirálba került hazánkfiai közül talán elgondolkoznak azon, hogy egy hasonló dobozlakba költözzenek. Meglepően szellős, világos, és egészen barátságos terek keletkeztek a Benjamin Garcia Saxe tervei alapján készült Costa ricai konténerházban, amelyből csodás kilátás nyílik a napkeltére, és a naplementére is. Kívülről azért erősen kemping-fíling, de belülről szinte el is felejthetjük, hogy bádogdobozban lakunk. Képek innen.

Containers-of-Hope-Benjamin-Garcia-Saxe-10.jpg

Containers-of-Hope-Benjamin-Garcia-Saxe-9.jpg

Containers-of-Hope-Benjamin-Garcia-Saxe-8.jpg

Containers-of-Hope-Benjamin-Garcia-Saxe-7.jpg

Containers-of-Hope-Benjamin-Garcia-Saxe-6.jpg

Containers-of-Hope-Benjamin-Garcia-Saxe-5.jpg

Containers-of-Hope-Benjamin-Garcia-Saxe-4.jpg

Containers-of-Hope-Benjamin-Garcia-Saxe-3.jpg

Containers-of-Hope-Benjamin-Garcia-Saxe-1-537x357.jpg

Containers-of-Hope-Benjamin-Garcia-Saxe-14.jpg

Címkék: ház minimál konténer otthon

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr424703929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.08.17. 11:16:58

Éppen mostanában nézegettem a "Párbeszéd a természettel" címszó alatti cikket képekkel és nagyon tetszett. Itt van a szóban forgó házról a legtöbb kép, de ide regisztrálni kell a nagyobb képekért. (Nekem megérte.)

www.lui.ru/digest/54/14

Ezen az oldalon is vannak ugyanezek a képek, de nem mindegyik.

www.archithings.net/talian-stone-house-designed-by-architect-arturo-montanelli/arturo-montanelli-wooden-roof

Arturo Monatelli úgy látszik tényleg nagy szakértője ennek az otthonunk és a természet kommunikációja témának.

Ezért tetszik nagyon ez az itt bemutatott konténeres ház is, mert olyan kellemes közelségbe kerülünk a természettel. :)

Anyámasszony_sanyija 2012.08.17. 16:40:55

Jó-jó, de Costa-ricán nem kell fűteni... :)

Mo.-on befagyna a segge a kedves háztulajdonosnak. :)

Vagy a gatyája rámenne a fűtésszámlára.

Blogerovac 2012.08.17. 17:18:11

De a légkondi számlára is :)

melcs6767 2012.08.17. 22:53:26

Mivel áplónőként dolgozom,és egy megbeszélésen,az eggyik hajléktalan szálló vezetője,megkérdezte,,Hogyan lehetne felszámolni a szegénységet Magyar országon,kinek milyen ötlete lenne,a hajléktalanok lakhatási megoldására",mivel én csak egy mezei egér voltam,így hallgattam.Pedig valahol a hajléktalanok,idéglenes,lakhatását,mely talán felzárkóztathatná,átsegítené élete nehéz helyzetén,vagy végleges otthona lenne,vagy aki ilyen nehéz élet helyzet szélére kerül.Valahol a konténer lakás /mely szigetelve lenne kívülről is /,vagy vikendház típusú kis épületek lennének, a megoldások.Még mielőtt rosszra gondolnának,még mindig jobb lenne ez a patronálás,mint a metró aluljáróiban vannak /mert ott meleg van egy kicsit/.Tehát nem sátrakban nem erdőket birtokolnának,vagy barlang lakásokban laknának.Valahol itt látnám a megoldásokat 15-20 1főre nm3,25nm3-2 fő,és 40,-50nm3 családosok./Kisebbek lenének,mint az Oncsa házak!/

melcs6767 2012.08.17. 23:12:41

Még mielőtt,vita lenne,tehát a lehető legolcsóbb lakás építése a szegényeknek,mely nem sátor,de nem olyan drága,mint a lakókocsi,de átmeneti,esetleg valakinek végleges lakás lenne.Fenn tartása olcsó/hogy kitudja fizetni a költségeket idővel/,de nem hajléktalan szálló,és nem szociális otthon.Az említett beszélgetés 2002-ben lehetett.De engem mélyen elgondolkodtatott.Kíváncsi lennék fiatal építész tervezők,mérnökök,lakberendezők miket alkotnának?!

melcs6767 2012.08.17. 23:30:50

Elismerem,mindenkinek nehéz,kis gyerekkel albérletben,és munka nélkül,és pénz nélkül,akár mai formában évekig így élni.De az egyik a családok szociális,és munka nélküli probléma megoldása,A másik probléma a hajléktalan embereknek a fedél fölé juttatása.Valahol meg kellene oldani a problémákat!/Az Állam háztartásnak/.Egyébként nagyon tetszik ez a konténer lakás.
süti beállítások módosítása