Öko, mégsem barlang

 2012.06.05. 07:53

Ökotudatos szemlélettel indítottuk a hetet, maradjunk is ennél a témánál. Egyre többen próbálják csökkenteni ökológiai lábnyomukat, amihez jó alap lehet egy passzív ház. Sokan azonban még mindig tartanak attól, hogy az önfenntartó épületek az épületszerkezeti sajátosságok és szigorú elvek miatt esztétikailag nem feltétlenül felelnek majd meg az elvárásaiknak.

Ma az USA-ba látogatunk, a Bainbridge Island-béli Ellis Residence-be, amely a fenntarthatóság jegyében született, és egy átlagos otthonhoz viszonyítva 70%-os energiamegtakarítást tesz lehetővé a tulajdonosok számára. Geotermikus energiával, napelemekkel és napkollektorokkal váltják ki a hagyományos energiaforrásokat, a kert és a zöld tető öntözéshez esővízgyűjtő ciszternákat telepítettek, sőt az építkezésnél a korábbi épület bontásakor is ügyeltek az építőelemek maximális újrahasznosítására.

Mindehhez csak hab a tortán, hogy a nappali tágas ablakain át tökéletes panoráma nyílik Seattle felhőkarcolóira, melyek a távolban sejlenek fel esténként csodás sziluettet rajzolva a naplementével színezett égboltra. Képek innen.

Címkék: zöld seattle ház napelem passzív fenntartható tető geotermikus napkollektor újrafelhasználás ökotudatos

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr214564216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása