Azt tartja a népi bölcsesség, hogy a mai napon komoly változás állhat be az időjárásban, ez az úgynevezett Pálfordulat, melynek elnevezése bibliai gyökerekből ered (a keresztényeket üldöző Saul megtért és felvette a Pál apostol nevet).

Mivel egészen idáig hideg nemigen volt, félő, hogy a pálfordulás végre meghozza az igazi zimankót. Ahogy az időjós oldalakat nézegetem legalábbis, fagyokat jövendölnek az elkövetkező napokra.

Mindezek örömére kerestem egy kis lélekmelengető házikót a spanyolországi Mallorca szigetéről, amely rusztikus és modern elemek elegyével operálva végtelenül barátságos életteret varázsol a terméskő falak közé. Egy az egyben persze nehéz hazai viszonylatra alkalmazni (a kaviccsal szórt padló télen még gyapjúzokniban is húzós lenne), de színeiben, kiegészítőiben jó ötletek adhat egy Balaton-felvidéki nyaraló berendezéséhez akár.
Képek innen.

Címkék: időjárás spanyol változás ház modern mallorca vidéki rusztikus pálfordulás pálfordulat

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr803744375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kilobike 2012.01.26. 06:56:59

Némely berendezési tárgy rettentően nem illik ebbe a környezetbe. A szálcsiszolt hűtő, meg a hightech mikro a kövek közé építve. Nem is tudom.
A másik meg: ne tévesszenek meg senkit ezek a gyönyörű képek, ezekben a házakban világítás nélkül nappal olyan sötét van, mint a tehénben. Azokon a lőréseken fény nem jut be
süti beállítások módosítása