Legfrissebb katalógusában az IKEA a kis méretű otthonok maximális térkihasználását és az ezekkel kapcsolatos ötletes megoldásokat helyezte középpontba. Azt mondják, a konyha az otthon szíve-lelke, nemhiába minden baráti összejövetelen itt jön össze a társaság. Talán az ősi, mélyen belénk ivódott ösztönök hajtanak minket a tűz köré való csoportosulásra.

Kis lakásokban persze a konyha mérete sem gigantikus, ám az IKEA azt vallja, ez még feltétlen kell gátat szabjon nagyszabású terveinknek. Belvárosi, nagy belmagasságú otthonokban akár grandiózus hatást keltő country stílusú konyhát is kialakíthatunk viszonylag kis helyen. A svéd bútor óriás néhány aranyszabállyal igyekszik rámutatni a kreatív megoldásokra egy mindössze 7 m2-es konyha példáján keresztül bemutatva, melyet egy rövid filmből ismerhetünk meg:

 

  • Ne mondjunk le a konyhaszigetről! Azzal, ha egy kicsit több alapterületet áldozunk fel, egy kisebb konyhasziget könnyen kialakítható, ahol az egybefüggő nagyobb munkafelületnek köszönhetően az előkészítés, főzés, és mosogatás kényelmesebbé válik.  A mobil szekrényelemmel a munka közben tovább növelhető a munkafelület.
  • Nyitott polcokkal az átláthatóságért! Főzés közben jó, ha minden kézre áll, ha könnyedén megtaláljuk a habverőt, a krumplinyomót, vagy a keverőtálat. A nyitott polcok és a falra szerelhető akasztós sínek az eszközök áttekinthető tárolását segítik, egyben megszabadítanak bennünket a keresgélés bosszúságaitól.
  • Plafonig a szekrénnyel! A tárolás maximalizálásának legegyszerűbb módja az, ha a konyhaszekrényekkel nem spórolva egészen a mennyezetig tervezzük a tároló elemeket. Az üvegajtók segítségével átláthatjuk a szekrények tartalmát, megalapozhatjuk a country stílust, és megakadályozzuk, hogy a teljesen beépített fal nyomasztó hatást keltsen, hiszen az üvegfelületek légiessége optikailag tágítja a teret. A magas polcok elérésére összecsukható fellépőt, vagy létrát használhatunk.

Címkék: kis konyha ikea ötlet tárolás konyhaszekrény konyhasziget aranyszabály helytakarékos konyhapult térkihasználás maximalizálás

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr293384304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása