Fényárban úszó atlantai loft

 2011.10.14. 08:49

Nyálamat csorgatva nézelődök egykor volt gyárcsarnokok környezetében járva, néhai malomépületekben, gyárakban, és rögtön beindul a fantáziám, micsoda szépséges műterem otthonokat lehetne az ilyenekben kialakítani. Ez az álomvilág nem más, mint a loft stílus végtelen lehetőségeket kínáló csodája.

Igaz, a mai gázárak mellett egy ilyen, sokszor 5-6 méteres belmagasságú lakóteret kifűteni nem éppen leányálom, de tételezzük fel, hogy nem a zord északi féltekén vásároljuk a lerobbant gyárépületet hozzá, hanem egy kicsit közelebb az egyenlítőhöz. Tudom, ott meg a hűtés…

Sebaj, bárki bárhogy érvel, nekem nagy kedvencem a loft, mert az óriási ablakfelületein beáramló fénynek köszönhetően az ipari építészeti elemek ridegsége is meglágyul, és véleményem szerint teljes mértékben lakhatóvá szelídül a tér.

Az atlantai fotós, Rob Brinson, feleségével a tervező-stylist Jill Sharppal együtt huszonhárom éve boldog tulajdonosai az 1800-as években alapított egykori ekevas gyárból kialakított King Plow Art Centerben elhelyezkedő apartmannak, mely Atlanta nyugati városrészében fekszik. Szívesen elfogadnám. Képek innen.

Címkék: stílus ipari loft élhető gyárépület

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr803289242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása