Teak fa lámpa

 2011.10.09. 08:45

A teak fa az egyik legkedveltebb trópusi keményfa, melyet szívóssága miatt hajótestek építésekor, és kültéri bútorok készítésekor használnak. A teak szó a malajálam „tekka” elnevezésből ered. A malajálam egyike India 22 hivatalos nyelvének, melyet 37 millió ember beszél.

A lingvisztikai bevezető után lássuk, mi szépet lehet még alkotni a teak fából, ami nem hajó és nem bútor. Két brazil designer, Fernando és Humberto Campana, vagyis a Fratelli Campana tervezőcsoport Wood lamp névre hallgató lámpája, mely anyagának köszönhetően kül- és beltérben egyaránt megállja a helyét, szép példa a teak nem mindennapi használatára. A lámpa testét és tetszés szerint variálható buráját teak fa lamellák alkotják, melyek sejtelmesen szűrik meg az izzó fényét, hasonlóan ahhoz, mikor az erdőben a falevelek közt beszöknek a nap sugarai.

Az 52 cm átmérőjű és 62 cm magas lámpa nem tartozik az olcsó mulatságok közé 750 eurós árával (kb. 220 ezer forint), ám akit ez nem riaszt el, akár meg is rendelheti itt.

Címkék: design kemény fa lámpa bútor kerti trópusi teak hajótest lamellák

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr243277348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása