Az elmúlt napokban ízelítőt kaptunk a rusnya őszből hideggel és esővel, de szerencsére ma ismét belevethetjük magunkat a nyárba. Amíg lehet – ezt már korábban is említettem – én erőltetni fogom a szabadtéri témákat, azon belül is a terasz kérdéskört. Az egynyári virágok ugyan lassan már levetik szirmaikat, de hátra van még a pompás varjúhájak és krizantémok szezonja, úgyhogy kesergésre semmi ok.

Apropó krizantém. Mifelénk sokan rávágják a megvető jelzőt: temetővirág. Valóban, halottak napja körül általában krizantémokból áll a virágárusok választéka, ezért jön könnyen az asszociáció. Tőlünk jóval keletebbre azonban sokkal nagyobb becsben tartják ezt a növényt. Kínában az ősz beköszöntének üdvözlésére még ünnepnapja is van a kilencedik holdhónap kilencedik napján, Japánban pedig az uralkodók jelképeként tartják számon. Ha már így Ázsiába kalandoztunk, napi inspirációként néhány ázsiai ihletésű teraszt hoztam innen: egy klasszikust, egy modern vonalút, és egy nádbútoros verziót. Mindenki, ki a kertbe!

Címkék: ősz ázsia inspiráció napi jelkép ihlet terasz krizantém

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr113243481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása