Téged hogy hívnak IKEA-ul?

 2011.08.22. 09:05

Biztos forrásból tudom, hogy megérkezett az IKEA 2012-es katalógusa. Emlékszem, mekkora öröm volt anno 1990-ben, mikor az Örs vezér téri áruház nyitásakor megkaptuk az áruház színes szagos katalógusát a postaládánkba. Tisztára, mint nyugaton.

Akkoriban az IKEA-ba járás kiemelkedő népszerűséggel bíró családi program volt, egyrészt azért, mert azokat az édes kis ceruzákat simán haza lehetett hozni anélkül, hogy ez cselekedet a hazai népgazdaság szándékos megrövidítésére irányuló elítélendő gaztettnek minősült volna, másrészt pedig a papír mérőszalagból is be lehetett gyűjteni minden alkalommal egyet, hogy aztán otthon mindent alaposan megmérjünk vele. Nem is beszélve arról, hogy az étteremben a máig kedvenc svéd húsgolyók csábítása is tagadhatatlan előnynek számított a Domus által akkoriban kínált infrastrukturális színvonalhoz viszonyítva.

Egy kis extra: Vajon hányan tudjuk, hogy mit takar valójában az IKEA betűszó? Az áruház neve az alapító nevének és lakhelyének kezdőbetűiből áll össze: Ingvar Kamprad (az alapító neve) Emtaryd, Agunnaryd (és lakóhelye).

A svéd bútor óriás termékskálájának bolondosan csengő nevei az elmúlt huszonegy év során már egészen a fülünkbe másztak. Találtam egy zseniális oldalt a neten, ahol egy varázslatos névgenerátor segítségével kipróbálhatjuk, hogy a mi nevünkből milyen IKEA termékek születhetnének. A múlt hétvégi államalapítós mulatságok apropóján a hét vezér nevéből kreáltam svéd bútorokat a blogposzt illusztrálására. Kedvencem a Töhötömből alkotott Töhötömke.

 

Kinek hogy tetszik a saját svéd neve? Nekem ezt dobta a gép: asztal vagyok és a nevem SKRYSJZTI. Ti kik és mik vagytok?

 

Címkék: svéd ikea bútor 2012 katalógus jelentése névgenerátor

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr963170305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.08.23. 13:05:19

Én Tryi lettem és egy komód. Biztos előző életemben ez voltam. MOs tis komódosan eszem a mákos tésztát...
süti beállítások módosítása