A spanyol hasmars emlékére

 2011.06.17. 07:47

Most, hogy Spanyolország felett végre eloszlottak a hasmenés járvány rémisztő felhői, úgy gondoltam, hétvégi álomház körutunkat ismét európai kalandozással folytatjuk. Aki még nem járt Andalúziában, nyugodtan vegye fel bakancslistájára a nyaralások címszó alá, mert garantáltan felejthetetlen élményben lesz része.

Az olajfák lombjainak susogása, a mór építészet szemet gyönyörködtető remekművei és a szintén arab hatás révén ellenállhatatlan ízgazdagsággal kényeztető gasztronómiai csemegék Spanyolhon eme szegletét igazán különlegessé teszik.

A McLean Quinlan építésziroda egy meglehetősen pazar telken ütött össze egy jobbfajta, letisztult vonalvezetésű vityillót egy család és vendégeik részére hét hálószobával. A három szárnyból álló épületet úszómedencék, kertek és teraszok kapcsolják össze bámulatos kilátással a Gibraltári szorosra, és a Földközi tengerre.

Az igazat megvallva nem esik nehezemre elképzelni magamat, ahogy éppen jégbehűtött Gazpachot (illetve Salmorejot) szürcsölgetve élvezem a horizonton lebukó nap kényeztető sugarait, majd kasztanyetták ütemes csattogása mellett elmerülök az Andalúz éjszaka fülledt forgatagában.

Még több kép a házról az Artinterior blog Facebook oldalán. Csatlakozz hozzánk, és hétről-hétre otthonodba visszük a világ legszebb otthonait.

Címkék: spanyol minimál építészet medence andalúzia álomház gibraltár építésziroda

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr622989637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása