Újrahasznosított gumi sámli

 2011.05.02. 07:40

A környezetvédelem szerencsére mind többek számára vált fontossá az utóbbi időben. Ki-ki a maga módján sokat tehet azért, hogy az otthonunkként szolgáló anyaföld véges tartalékait minél okosabban használjuk, és lehetőségeinkhez mérten minél kevesebb szemetet hagyjunk magunk után.

Az újrafelhasznált alapanyagból készült bútorok is szerepet játszatnak ökológiai lábnyomunk visszaszorításában, így manapság a lakberendezésben és a design terén is egyre többen keresik tudatosan az öko megoldásokat.

Végtelen elkényelmesedésünk, autózási megszállottságunk eredményeképpen hazánkban 45-50 ezer tonna gumiabroncsból származó hulladék keletkezik évente. Világviszonylatban természetesen ennek többszöröse kerül a szeméttelepekre, amely folyamatosan növekvő problémát jelent.

Két japán tervező, Satoshi Itasaka és Takuto Usami erre a kihívásra adott válaszul alkották meg praktikus, kis helyet foglaló, és könnyen összeállítható újrahasznosított gumi sámlijukat. A "h220430" név alatt megalapított közös cégük profilja lakberendezési termékek, elsősorban bútorok és világítótestek gyártása.

Címkék: design japán környezetvédelem gumi lakberendezés tervező újrahasznosított sámli újrafelhasznált

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr442870176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása