Ki lesz az utolsó villalakó?

 2011.04.17. 09:29

Korábban már ejtettem pár szót a Való Világ Villa biztos befutójának személyéről, íme újabb leleplező tényfeltárásom a témában. Sokan latolgatják a finálé közeledtével, hogy vajon ki lesz az, aki mindent visz, aki utolsónak bent marad az RTL Klub valóság showjában. Egyre többekben merül fel a kérdés, hogy talán nem is annyira a szerencse, a nézők szavazatai, hanem sokkal inkább a tévécsatorna által kiválasztott szereplő lesz a játék nyertese.

Egy dolog biztos, mi már biztos forrásból tudjuk, ki az, aki tutira bent marad. A zöld kutya megálmodója, Eero Arnio mellett biztosan a villában marad a végéig Verner Panton is, aki könnyed eleganciájú székeivel írta be magát nemcsak a Való Világ, hanem a 20. századi design történelmébe is.

Verner Panton (1926-1998) dán származású bútortervező és belsőépítész az elmúlt évszázad méltán híres alkotója, nevéhez olyan, mára kultikussá vált lámpák és székek fűződnek, melyek a mai napig megállják helyüket a klasszikus és a modern stílusú enteriőrökben egyaránt.  

A villa teraszán látható szék eredeti verziója 1960-ban készült, sorozatgyártása 1967-ben indult, ekkor még lakkozott felületű műanyagból. Az évek során a modell számos technológiai újításon ment keresztül, készült poliuretánból, polisztirolból, majd az 1999-es ráncfelvarrás óta a mai napig polipropilén adja az alapanyagot. Jelenleg a Vitra cég gyárából kerülnek ki a hiteles, eredetivel megegyező darabok, korábban a Hermann Miller és a Fehlbaum vállalta magára ennek megtisztelő feladatát.

Címkék: szék villa nyertes való világ vitra panton verner panton villalakó

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr952828849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása