A lakberendezők sokáig azon törték a fejüket, hogy az ormótlan ronda fűtőtesteket hogyan lehetne valami trükkös megoldással elrejteni, illetve láthatatlanná tenni, hogy azok a gondosan kialakított enteriőrt ne vágják haza egy lépésben. A lakótelepek rémes barna radiátorait fehér kályhafestékkel álcázva egészen tűrhető formába lehetett hozni, a régi típusú vas csodákat sok helyen beépítették és szolidan takaró apácarács mögé bújtatták.

A rejtőzésnek azonban mára vége. Manapság a designerek egyre ontják magunkból a szebbnél szebb fűtőtesteket, melyek már sokkal inkább hasonlítanak művészeti alkotásra, mint az egykori vas- és acélipar szépnek nehezen titulálható monstrumaira.

Sokszor már annyira elrugaszkodnak a tervezők az eredeti formáktól, hogy eszünkbe sem jut a puffra, kis székre, vagy állólámpára hajazó darabok láttán, hogy azok valójában hőt sugároznak, különösen, hogy akár a bútorok, tetszetős faburkolattal vannak ellátva. Az itt látható termékek gyártója olasz I-Radium, hazai forgalmazója a Baltex.

 

Címkék: design olasz radiátor bútor láthatatlan fűtőtest i radium lakberendezés. baltex

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr882817582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Intizar 2011.04.12. 13:30:25

Bocs, de ez a cím, miszerint "jövőbe mutató radiátorkoncepciók", Laár Andrást, a Költőt juttatta eszembe. Íme a témába vágó alkotás:

Bumszli Kályhák

Szerencsétlen Bumszli Kályhái
elfajzott régi lakásoknak!
Mit képzeltek,
meddig meresztgethetitek
fényesre kényeztetett csempéitek
tétova tepsijeit
rohanó, diadalmas,
progresszíven fejlődő,
halaknak holmi buta,
vízügyi vádaskodására
büszkén fittyet hányó,
zord és buta (nemutolsósorban
ápolatlan és büdös) állatokat
bátran széttrancsírozó

Társadalmunk
Kérlelhetetlen Pocakjába?!!

Hát nem sokáig,
azt megigérhetem!

ZboroKrisz · http://artinterior.blog.hu/ 2011.04.12. 16:39:53

@Intizar: köszönjük az irodalmi kitekintést a poszt ihletése alapján! a költészet napja után még egészen aktuális :)
süti beállítások módosítása