Ki marad bent a villában?

 2011.03.29. 10:22

Vajon az átlag alatti és akörüli intelligenciahányadossal rendelkező Való Világ Villa fogvatartottai műveltségüket tekintve milyen eredményeket érnének el? Az rendben van, hogy Éva egyszer bemagolta egy történelemkönyv fontos évszámok mellékletét, de a kortárs design témakörében mennyire jártasak a mai magyar média újdonsült sztárjai? Ismerkedjünk meg azon designerekkel, akik halhatatlan alkotásaik révén a villa kiszavazhatatlan lakóiként, teljes nyugalomban élik mindennapjaikat.

A villa lakóinak mocskos fantáziája persze nem ismer határt, de vajon tisztában vannak vele, hogy a káma-szútra egyes pozícióiba furfangosan beállított zöld kutyák valójában design ikonok? Gondolom, hidegen hagyja őket, hogy a modern bútortervezés finn származású nagymestere, Eero Aarnio kreatív elméjéből pattant ki ez a mókás kis plasztik házi kedvenc, mely kertjük hűséges lakója a kezdetektől fogva.

Aarnio a hatvanas években írta be magát a design történelemkönyvekbe (hoppá, Évának egy újabb feladat ismeretei bővítésére), mikor a műanyag sokoldalúságát igyekezett egy sor különleges, azóta design klasszikussá vált bútorában kihasználni. Az 1963-as Ball chair az űrkorszak jövőbe mutató vonalait sugallja, hasonlóan kistestvéréhez, az 1968-as Bubble-hoz, mely modern otthonokban ma is tökéletesen betölti függőszék szerepét.

A 2003-as születésű, Puppy névre keresztelt zöld kutya számos egyéb színben, háromféle méretben is kapható, például itt. További villabeli design tárgyak leleplezésével jövünk még, ha nem akarsz lemaradni ezekről, csatlakozz olvasótáborunkhoz a Facebookon.

Címkék: design finn kutya zöld klasszikus ikon designer bútor való világ puppy villalakó kiszavazhatatlan eero aarnio

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr352781212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása