A domino felejthetetlen illata

 2011.02.28. 10:42

Nagyapámmal sokat dominóztam. Olyankor az asztalt borító, még dédanyám horgolta csipketerítőt és az azt díszítő bársony futót félig felhajtottuk, így az asztal lapja tökéletes játéktérré vált. A sínes tetővel záródó fadobozból előkerültek a fekete fa alapon fehér csontborítású, finom tapintású, jellegzetes illatú dominók. Ez a máshoz nem hasonlítható illat az évek során szerves részévé vált a meccseknek. Műanyag dominóval, azóta sem játszottam – nincs meg ugyanis a hangulata.

Persze nem mindig a versengésről szóltak a délutánok, néha bizony a dominóból felállított kígyók kanyarogtak az asztalon. A lakásban fellelhető összes fellelhető domino csomag felhasználásával épített tekervény utolsó darabja megpöckölésének jogát Papa persze átengedte nekem, hogy aztán ujjongva nézhessük végig, ahogy művünk összedől.

Ez a gyermekkori önfeledt játék ihlette a kanadai design cég, a SIDD tervezőit, mikor megalkották a Domino dohányzó asztalt, mely otthonunk igazi fókuszpontja lehet. A kézi munkával, nyírfa rétegelt lemezből készült darabok előállításához 6-8 hét szükséges, a mesteremberek az asztal minden darabját szignálják és sorszámozzák. A képek nézegetéséhez aláfestő zeneként meleg szívvel ajánlom a Pet Shop Boys klasszikus slágerét, a Domino Dancinget.

 

Címkék: asztal lemez otthon tervező domino kézi dohányzóasztal rétegelt sidd

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr562696940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása