A vérbeli búvár egyik álma a manta rájával való találkozás. Nem vagyok egy kiköpött vérbeli búvár, de életem első sznorkelezésén, a Karib tenger álomtürkiz vizében, rögtön láttam egy valamilyen pöttyös ráját, amihez a vérbeli búvárok sárga irigységtől fűtve gratuláltak. Később, pár ezer kilométerrel arrébb, ahogy a vízbe csobbantam, megpillantottam a ráják közül a legnagyobb fajtát, amit valaha a hátán hordott ez a bolygó, ő pedig a manta. A vérbeli búvárokat ez alkalommal is én riasztottam a látványossághoz. Kezdők szerencséje… A manta fotóért köszönet Sipinek, a vérbeli búvárnak!!

A valaha élt legnagyobb manta példány közel 8 méteres „szárnyfesztávolságával” és 2300 kg-os testsúlyával került a rekordok könyvébe, az enyém, vagyis az enyéim, (ugyanis kisebb csapatot alkottak), olyan jó pingpongasztalnyi jószágok voltak, és békésen hullámzó testükkel siklottak a fenéken, döbbenetes látványt nyújtva. Nem győztem nézelődni.

Ezen csodálatos lények nemcsak engem nyűgöztek le, hanem egy francia üvegművész hölgyet is, aki műanyaggal is foglalkozik. A Marseille-ben alkotó Jacqueline Guillermain egy lámpát álmodott meg a manta rája képére formázva, mely méreteiben ugyan nem közelíti meg a gigászi lényt (45*45*15 cm-es csupán), de a formája tökéletesen mintázza azt. Búvárok lakásába kötelező!

Címkék: design francia búvár lámpa lakberendezés üvegművész manta rája üvegtervező

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr242559387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.01.06. 10:36:11

Feleségemnek azotthoni nadrágján nincs zseb, a derekába szokta tűzni a papírzsepit - néha elhagyja - ez jut eszembe ezekről a lámpákról.. de amúgy guszták
süti beállítások módosítása