A mi családunkban karácsonykor mindig került az asztalra töltött tojás, ami a lilahagymás krumplisalátával egyetemben lényegében a köretet alkotta a hal mellé. Így az ünnepi nagy zabálások idején talán nem meglepő, hogy bárhova nézek, valami ennivalóra asszociálok.
Így akadtam rá a Tojás-lakra (Egg Shaped House), amely egy kínai építész agyszüleményeként látott napvilágot. Ha már kínai tojás, az ember jogosan várná el, hogy minimum 100 éves legyen, ám esetünkben nem erről van szó.
Dai Haifei műremekét Peking központjában állította ki, úgyhogy aki szeretné kipróbálni, kénytelen lesz repülőre szállni. A fém és fa felhasználásával kialakított tartószerkezetre műanyag borítás került, a házikót kívülről szövet zsákocskák fedik, melyek azon túl, hogy hőszigetelő funkciót látnak el, földdel kevert fűmaggal vannak megtöltve, így az idő múlásával a házikó szépen begyepesedik.