Az idők kezdete óta a holdat valamiféle rejtélyes misztikum lengi körül, számos babona, népi bölcsesség és megfigyelés kötődik hozzá. Sokan a holdnaptár előírásainak megfelelően élik mindennapjaikat, és vallják, hogy azóta megtalálták a harmóniát. A hívők és a hitetlenek között feszülő ellentétek dacára azért nagyjából mindahányan úgy vagyunk vele, hogy a felkelő telihold látványa tagadhatatlanul megérinti az embert. Valami megmagyarázhatatlan késztetést érzünk arra, hogy nézzük, néha perceken át, és csodáljuk szépségét.

Aztán ott van még a holdra szállás sztorija is, amely szintén megosztja a népeket, megtörtént-e vagy sem, valódi-e a fotó, vagy Neil Armstrong csak egy hollywoodi stúdióban sétált. A farkasemberek teliholdkori eljövetele pedig minden gyerek valódi rémálma.

Az olasz Design Ocilunam céget is foglyul ejtette az égitest varázsa, és megalkották Luna (azaz hold) névre keresztelt függőlámpa családjukat. Ezekkel a szépségekkel az év minden napján úgy érezhetjük, a telihold sejtelmes fénye ragyogja be a szobát. A kollekcióban különböző méretű darabok szerepelnek, 35, 50, 70, 80 és 120cm-es átmérővel. Szólóban, vagy többedmagával is szép fókuszt adhat otthonunknak, egyet azonban ne felejtsünk, ha van holdkóros a családban, akkor rendszeres lesz az éjszakai jövés-menés.

Címkék: design lámpa hold telihold luna ocilunam

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr322367440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása