Nyakunkon a nyár, a grillpartik, kerti bográcsozások szezonja. Sok háziasszony van úgy vele, hogy inkább a napernyő árnyékában, hűsítő szellő mellett kavargatja ilyenkor a sütni- illetve főznivalóját, minthogy zárt térben izzadjon gatyára.

Van, aki komolyabb beruházással komplett nyári konyhát alakít ki a teraszon, a ház oldalában, a kert végében, mások csak átmenetileg üzembe helyeznek egy villanyrezsót a balkonon kempingasztalra állítva. Ilyenkor persze a izzasztó hőség elől menekülő tulajdonoson kívül - aki kifejezetten jól érzi magát - sokan bosszankodnak a szomszédságból a körletet betöltő étvágygerjesztő illatok, illetve a tovaszálló sütőolaj szaga miatt, a bátrabbak talán fel is veszik a hőálló kesztyűt, és ellenakcióba lendülnek.

Nem kell azoknak sem keseregnie, akik csak egy aprócska loggiával büszkélkednek a lakótelepek dzsungelében, számukra tökéletes megoldás lehet a balkonláda formájára megalkotott, az erkélykorlátra akasztható, vagy a falra szerelhető grillsütő. Hoztam pár ötletet, tessék hangolódni a konyhai kitelepülésre.

Címkék: konyha ötletek főzés nyári kerti grill terasz kültéri balkon grillsütő

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr24527162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.05.21. 17:22:50

Eszembe jutnak a gyerekkori nyarak mikor az erdészüdülőben moha lepte utak, illatos páfrányok és fenyők között ott volt a hatalmas nyári konyha tetővel, oldalfalak nélkül hatalmas cölöpökön állva az étkezőasztalokkal, székekkel. Lágyan simogatott a kellemes nyári szellő. Annyira hozzászoktunk a szabadban tartózkodáshoz, hogy nem is bírtunk volna bent a zárt falak között enni.

ZboroKrisz · http://artinterior.blog.hu/ 2012.05.21. 17:26:23

@Coco Binky:
Ó boldog békeidők! Ugye milyen jó volt? :) Manapság külön érdemes az ilyen tevékenységekre időt szakítani az eszeveszett nagy rohanásban.
süti beállítások módosítása