A kárpitozás dilemmája

 2011.06.06. 07:20

Lakásfelújítás alkalmával, vagy a nagyi hagyatékának válogatásakor sokan szembesülnek azzal a kérdéssel, hogy az egyébként kiváló állapotú, de megkopott, vagy divatjamúlt kárpitozású ülőgarnitúra sorsa mi legyen. Ilyenkor merül fel a bútorfelújítás ötlete, és a szükségszerű számolgatás. Sok esetben végül arra jutunk, hogy drágább megbízni egy kárpitost az újrahúzással, és inkább megvesszük az új darabot.

Antik bútorok esetén azonban érdemes elgondolkodni, hogy megőrizzük az értéket képviselő berendezési tárgyat és új ruhába öltöztetve tovább használjuk azt. Akit pedig a textilek magas árfekvése tántorít el az újra kárpitozástól, annak érdemes lehet fontolóra vennie a környezettudatos alternatívákat is, és például lisztes zsákokba bújtatva a fotelt, különleges hangulattal alapozni meg az otthonát. Egy ilyen, nem mindennapi darab tökéletesen passzol a vidéki stílusú otthonba, vagy a manapság divatos vintage irányvonalba is. Az ötletet innen vettem.

Címkék: stílus vintage felújítás bútor lakberendezés vidéki antik kárpitos környezettudatos kárpitozás

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr882950790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stig 2011.06.06. 10:37:27

Ha valaki egy ilyen régi ("antik") jellegű bútort megtart akkor annak több oka is lehet.
Az egyik lehet, a kötődés, a másik például a kényelem.
De ha valaki, tényleg egy lisztes zsákot húz rá egy bútorra és azon fog kénylembe helyezkedni, háááát kíváncsi vagyok meddig bírja, mert szerintem egy ilyen zsák anyaga eléggé sprőd.
Azonban ha az anyaga egy kellemes tapintású, mégis eléggé tartós szövetből, anyagból készül, amire egy bármilyen, akár egy lisztes zsák "arcképe" van nyomtatva, akkor minden további nélkül elhiszem, hogy kényelmes lehet, és fel is dobhatja annak az otthonát aki szereti az ilyen stílust.

dani04.19. · http://www.home-max.hu/butor/kanape 2014.02.13. 14:03:26

Érdekes ötlet, ilyet még nem láttam, nagyon szép. Szívesen látnék ilyen fajta, "egyedi" stílusú bútort boltokban is.
Üdv: Dani
www.home-max.hu/butor/andante-ulogarnitura
süti beállítások módosítása