Visszatérő olvasóim már bizonyára tisztában vannak vele, hogy milyen különös vonzalmat érzek a tengerek, az óceánok iránt. Mivel a halak jegyében születtem, nem csoda, hogy természetes közegemnek leginkább a vizet, abból is a sósat tartom.  Lenyűgöz a nagy kékség, akkor is, ha csak a partról szemlélem a távolba futó hullámok fodrait, és akkor is, ha elmerülök benne és a mélyben lakozó lények sokaságában gyönyörködöm.

dezeen_Kelp-hats-and-lampshades-by-Julia-Lohmann_sq_5.jpg

Nem csoda hát, hogy megakadt a szemem egy londoni designer, Julia Lohmann remekbe szabott lámpáin, melyek tengeri fűből készülnek. A nem mindennapi világítótestek mintáit lézervágóval szabják a hínárba, mely aztán száradás után a bőrhöz hasonló textúrát vesz fel. Az egymáshoz illesztett hínárdarabokat rattan vázra erősítik, ez adja meg a lámpabura formáját. Képek innen.

dezeen_Kelp-hats-and-lampshades-by-Julia-Lohmann_8.jpg

dezeen_Kelp-hats-and-lampshades-by-Julia-Lohmann_7.jpg

dezeen_Kelp-hats-and-lampshades-by-Julia-Lohmann_4a.jpg

dezeen_Kelp-hats-and-lampshades-by-Julia-Lohmann_16.jpg

dezeen_Kelp-hats-and-lampshades-by-Julia-Lohmann_13.jpg

dezeen_Kelp-hats-and-lampshades-by-Julia-Lohmann_2a.jpg

Címkék: design lámpa tenger hínár

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr154909876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása