Vannak városi népek, és vannak vidékimádók. A kettő között pedig akad néhány tétova alak, olyanok, mint én, akik nehezen foglalnak állást. Mert szép a vidék, megnyugtató a csend, és a magasba törő hegyek, vagy a puhán egymásba fonódó dimbek-dombok lenyűgöző látványa, ugyanakkor a belvárosi nyüzsgésnek, a folyton pezsgő életnek is megvan a maga vonzereje.

Mára egy vidéki modern szépséget hoztam, nem mintha befolyásolni szeretném a döntéseteket. Képek innen.

A mai kérdés pedig:

Ki, melyik oldalon áll? Hova húz a szívetek? Városbéli puhányok nyavajások, vagy természetközeli vidékrajongók vagytok?

 

Címkék: város ház modern otthon vidék

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr274564262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ivanhoe 2012.06.07. 14:54:41

Vidék, de azért a város se legyen túl messze.

v2peti 2012.06.08. 01:03:38

Lakni csakis nagyvárosi lakás, de pihenni, kikapcsolódni legyem nyaraló egy jó helyen.
De téli fagyban ott csak unatkozik az ember, de egy nagyvárosban télen jobban talál hasznos elfoglaltságot!

Void Bunkoid 2012.06.08. 04:24:06

@v2peti: mivel alapvetően az internetezés városi találmány, ez a "jó válasz". Nem hiába találták ki a városiak hobbitelek/nyaraló intézményét, ahol havonta-kéthavonta vidékinek érezheti magát az is, aki amúgy soha nem távolodik el száz méternél messzebb a legközelebbi hatos villamos-megállótól - anélkül, hogy a vidéki élet árnyoldalait, pl. telek/ház/szerszámok karbantartása, rendszeres takarítás, télen tüzelő beszerzése (ha nincs bevezetve a gáz), begyújtás, rossz időben küzdelem a sáros földutakkal, stb...szóval ezeket is megtapasztalná.

A nyaralók/hétvégi házak másik előnye, hogy még a kerti szerszámokkal, kiegészítőkkel sem kell sokat bajlódni, mert úgyis minden nyárra az előző nyaralásról otthagyottakat már rég ellopták a helyiek, lehet hozni vadiúj csillivilliket az obiból meg a praktikerből :)

Void Bunkoid 2012.06.08. 04:25:49

Ja, a vidéki élet legrandább árnyoldalát elfelejtettem említeni...azt, hogy általában távol a világ zajától, egy kis falucskában általában kettő darab kereskedelmi intézmény található, a kisbót, meg a kocsma. Ami nem alkohol, és nem alapvető élelmiszer, azért bezony be kell bumlizni...a városba :P

Intizar 2012.06.09. 12:57:09

@Void Bunkoid: Möhh. A RENDES vidékinek minden megterem a kiskertben, a tojást és a vasárnapi pecsenyét is beleértve.
Én egyébként roppant ravasz megoldást eszeltem ki: faluban szeretnék lakni, de kék busz vagy zónázó vonat vonalán. Legföljebb egy óra alatt bent legyek a bűnös városban!

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2012.06.11. 10:49:28

A képen a szupertiszta padló a még tisztábbnak tűnő gumicsizmákkal nem igazán a vidékre jellemző dolog...

Egyébként nagyváros és zsákfalu között is van lét, Magyarországon pl. az emberek többsége ilyen helyen él.:)

Intizar 2012.06.11. 13:33:11

@Rosa Rugosa: Te butus, te. Szép házról "szép" fotót csakis úgy lehet készíteni, hogyha előbb az élet minden nyomát kiirtják és kifertőtlenítik belőle, azután meg szerfölött "természetes" és "spontán" módon szétszórnak néhány használati tárgyat (szintén fertőtlenítve, habár kizárólag olyan jöhet szóba, amit soha nem használt még senki, de ziher iszt ziher).
süti beállítások módosítása