Fatörzs szelet lakva jó

 2012.04.23. 07:29

Még mielőtt az édes szájúak tortákról álmodoznának, elmondom, hogy ez a fatörzs szelet nem a sarki cukrászdából való. Volt egyszer hol nem volt egy 2100 éves kaliforniai óriás szikvója fenyőfa, amit kivágtak és mára négy, nem mindennapi házikó készült a törzséből.

Az egyik ilyen kunyhó One Log House névre hallgat, 1946-ban, két ember nyolc hónapon át vájta ki a belsejét, hogy kialakítsák benne a nappali, étkező és hálószobát. A fatörzs súlya eredetileg mintegy 42 tonna volt. A házikó belmagassága 2,10 m, és közel 10 méter hosszan nyúlik el. A One Log House egész évben látogatható az USA-ban, a 101-es US Highway mentén Garberville-től délre, közel a Richardson’s Grove State Parkhoz. Aki arra jár, mindenképp ugorjon be körbenézni. Képek innen.

Címkék: lakás szelet kunyhó fatörzs vájt fatörzsbe one log house

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr24447632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása