Tűz, jöjj velem

 2012.03.27. 08:09

A hétvégén különleges tapasztalásban volt részem: a tavaszi napéjegyenlőség apropóján rendezett tűzjáráson tettem próbára magamat. Számos ráhangoló feladatot követően az egész napos szabadtéri program estéjén került sor a máglyarakás megépítésére, aminek a szépsége az volt, hogy önkéntes boszorkajelöltek szabad akaratból felállhattak a fahasábok tetejére és kipróbálhatták milyen érzés is lehetett Jeanne D’Arc idejében a boszorkányégetés. Nyilvánvalóan nem hagyhattam ki egy ilyen kínálkozó alkalmat, és büszkén jelentem, túléltem a máglyahalált.

A parázson való átkelés élménye pedig egész egyszerűen leírhatatlan, ezt át kell élni, nem is tennék kísérletet a szavakba öntésre. A tűzjárós hétvége ismét ráébresztett, hogy a tűz körülülése milyen mélyen belénk ivódott tevékenység, és milyen jó is, ha az ember néha az otthonában, vagy a kertjében bámulhatja csendben a magasba kúszó lángnyelveket. Gyorsan futottam is egy kört a neten nem szokványos kandallók, tüzes megoldások után kutatva. Tessék ötleteket meríteni.

Címkék: tűz kandalló tűzjárás tűzönjárás máglyahalál

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr974342771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyar bucó 2012.03.27. 21:17:52

Egyik szerkezetre sem vágyom, egyedül a felső kép (szabad tűz) mellé ülnék le.

Páneurópai Harci Kos 2012.03.28. 00:15:17

Ezzel azért nem kéne viccelni, hé.
ha normálisan megcsinálják, akkor kínhalál.
süti beállítások módosítása