Csók a fagyöngy alatt

 2011.11.26. 09:24

Tegnap délután nyakig gyantás lettem, és nem a kozmetikus hibájából. Sikerült elkészítenem három adventi koszorút, egyet asztaldísznek gyertyákkal, egyet a bejárati ajtóra, egyet pedig a kertkapura. Beindult nálam a karácsonyváró dekor gépezet.

Miután a koszorúkötésből maradt még fagyöngyöm, úgy döntöttem, idén újabb ámerikai szokást honosítok meg, és kötöttem egy kis bokrétát a bejárati ajtóhoz. Mint az a hollywood-i lányregényekből ismert, a fagyöngy alatt szabad a csók, ráadásul a legenda szerint sírig tartó szerelmet ígér.

Jómagam ugyan már kinőttem a tündérmesékből, a holtomiglan-holtodiglan szerelemben nem hiszek, mégis kedves kis játéknak tartom ezt az egyébként skandináv gyökerekből táplálkozó hagyományt. Akit még nem talált szíven Ámor nyila, várom szeretettel a portámra, talán pont itt találja majd meg élete párját. A csókhoz pedig – mint a filmekben - zenei aláfestés illik, szóljon hát egy igazi Egybesült Államok-beli klasszikus, az érctorkú Aretha Franklin nótája. Kellemes adventi készülődést mindenkinek.

Címkék: csók karácsony advent szokás fagyöngy dekoráció koszorú ajtódísz hellókarácsony asztaldísz

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr1003412618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.11.27. 10:15:54

Ízlésesek, egyediek.

ZboroKrisz · http://artinterior.blog.hu/ 2011.11.27. 10:22:20

@Coco Binky: köszönöm szépen! az első tégla gyertyát ma este fel is avatom :))
süti beállítások módosítása