Kissé ridegre fordult az idő odakint, így hát arra gondoltam, ismét északi tájakra evezünk hétvégi háztűznézőbe. A múltkori csónakkal piacra járós ház átütő sikerén felbuzdulva következzen egy újabb gyöngyszem a svéd WRB Architects építészirodától, ezúttal Stockholm közeléből az óceánpartról.

Az alaprajza után elnevezett „H ház” kialakításának hátterében a zord időjárás áll, az épület által körülölelt belső udvar ugyanis a környéket rendszeresen tépázó metsző szél ellen igyekszik menedéket nyújtani, csakúgy, mint a kérészéletűre sikeredett skandináv nyarak meghosszabbítását lehetővé tévő kültéri kandalló.

Az első pillantásra talán kicsit ridegnek tűnő épületet közelebbről szemügyre véve felfedezhetjük az orientális stílusjegyeket az udvart díszítő medencében, és a nyári pihenőterasz vonalaiban, egyúttal a skandináv rafinéria is megmutatkozik a meleg fények barátságos játékában. A hátsó kertet szívem szerint azért az egyetlen darab fától sikító minimálból egy kicsit ember-közelibbre szabnám. Ki mit gonldol?

Címkék: stílus ázsiai svéd skandináv ház minimál építészet

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr272939237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása