Autentikus japán minimál

 2010.11.01. 15:43

Nem titok, a minimál stílust alapvetően Japán ihlette. Nem is nagyon kell tehát elcsodálkozni azon, hogy a felkelő nap országában számos gyönyörű példát találunk erre a sokak által kedvelt, mások szerint pedig túlzottan puritán trendre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Mivel a telekárak Japánban a csillagos eget verdesik, jellemző, hogy zsebkendőnyi földeken kell az építészeknek megálmodni a kreativitást nem mellőző otthonokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez a 2009-ben, egy alig 80 m2-es telken épült kétszintes ház Hiroshimában található, és érdekes megoldásokat rejt egy európai szemlélődő számára. A fotók elkészülte idején sajnos még nem költöztek be a lakók, így a lakberendezési vonatkozásokról kevés szót ejthetünk, viszont könnyebb elmélázni azon, vajon milyen bútorokat tudnánk mi magunk elképzelni itt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bármily meglepő, de a ház emeleti szintjén még saját kis kerttel is rendelkezik, a földszinti fürdőszoba felett, azzal egy légtérben. Egy újabb bizonyítéka annak, hogy a természet szeretete még mindig előbbre való a keleti népeknél, mint az amerikaiaknál létszükségletnek számító 4-5 (mellesleg tökéletesen felesleges) hálószoba.

A házon gyakorlatilag nincsenek ablakok, a napfény a tetőn át süt be. A fürdő is így jut természetes fényhez, ráadásul nemcsak felfelé nyitott a tér, hanem furcsa módon a konyha-étkezőből is jól belátható a tágas üvegajtókon keresztül. Ha vendégeket hívnak, azok valószínűleg nem fogják használni a WC-t, hanem inkább hazáig tartogatják, hacsak nem elég bátrak ahhoz, hogy az asztaltárság előtt végezzék el a dolgukat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Forrás: Archdaily.com

Címkék: japán beton minimál építészet nyitott fürdő

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr742409891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása