Általános iskolában valószínű mindenki gyártott moebius szalagot, a csíkra vágott papír megtekerésével és összeragasztásával, majd örömmel nyugtázta, hogy megalkotta a végtelen jelet három dimenzióban. Ha a végtelent nem is, de a térbeli modellezést mindenképp használták az ausztrál Tony Owens Partners építészstúdió szakemberei, mikor megálmodták a Moebius házat.

Sydney-ben található ez az egyedülálló módon, számítógépes modellezéssel tervezett otthon, melyből a város jelképévé vált Operaházra, és a Harbour Bridge-re, a kikötői hídra nyílik pazar kilátás.

A környezettudatos micro design módszer alkalmazásával optimalizált benapozási paraméterekkel rendelkező épületet tudtak kialakítani egy 3D tervező szoftver segítségével. A ház, hasonlóan az autókhoz, egy fém „karosszériára” épül, ezt szerelik össze először a helyszínen, majd az acélkeretbe illesztendő falpaneleket illesztik a helyükre. Az elektromos, víz és gázvezetékeket szintén a fémrácsozatban vezetik, úgy, mint az autóknál. A módszer nem szokványos, ám a végeredmény összességében elég meggyőző.

Címkék: ausztrál sydney modern építészet moebius house 3d tervezés acélkeret

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr252632814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

terszim 2011.02.07. 23:38:50

Kár, hogy ronda. A konyhát meg a bárpultot biztos egy boncteremben tett kirándulás ihlette.
süti beállítások módosítása